пʼятниця, 30 серпня 2013 13:56

Янукович повідомив про підготовку до переатестації в правоохоронних органах

Янукович повідомив про підготовку до переатестації в правоохоронних органах
Фото: unn.com.ua

Президент України Віктор Янукович під час телеінтерв'ю повідомив про підготовку до великої переатестації в усіх правоохоронних органах країни.

Говорячи про роботу правоохоронної системи, глава держави сказав: "Критикувати можна скільки завгодно, тому що є і людський фактор".

"Я не можу цього сказати в цілому про людей, які ризикують своїм життям, служать в цих службах, які приносять користь, які захищають людей. А є і недоліки. Недоліки і системи, і конкретних людей. Тому над цими питаннями ми зараз працюємо. Можу сказати, що на сьогодні в усіх правоохоронних органах триває процес підготовки, по великому рахунку, до атестації. Дуже жорсткий буде підхід. І переатестація людей, які зараз працюють, і вимоги до тих, які будуть приходити працювати", - сказав президент.

Також глава держави відзначив важливість прийняття нового Кримінального процесуального кодексу як позитивне зрушення.

"А наразі триває його імплементація. І мені здається, по часу, вона ще буде займати декілька років, а потім нам треба буде відшліфовувати. Декілька законів нам треба прийняти по судочинству, дуже важливо щоб ми зробили конституційну реформу, яка б передбачила ці зміни в Конституції, адже деякі питання, які ми не можемо вирішити, стосуються конституційної реформи. І Генеральна прокуратура. Ви знаєте, що ми прийняли закон про адвокатуру і головний принцип, який закладений в КПК принцип рівності і змагальності сторони обвинувачення і захисту. Тільки так людина може знайти справедливе рішення чи захист", - повідомив Янукович.

Також глава держави повідомив, що про всі процеси реформування правоохоронної системи суспільство буде поінформоване.

Нагадаємо, міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко заявляв, що керівництво відомства готове вислухати всі претензії громадян України до роботи міліції.

Зараз ви читаєте новину «Янукович повідомив про підготовку до переатестації в правоохоронних органах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі