пʼятниця, 24 травня 2013 16:19

Янукович наказав розширити повноваження органів місцевої влади

Янукович наказав розширити повноваження органів місцевої влади
Фото: ru.tsn.ua

Президент Віктор Янукович підписав указ про заходи, завдяки яким роль місцевих органів влади в Україні посилиться, а здійснення покладених на них обов'язків забезпечуватиметься належними ресурсами та повноваженнями. Про це повідомляє прес-служба глави держави.

"Указ "Про заходи щодо забезпечення здійснення місцевими державними адміністраціями виконавчої влади на відповідній території" є наступним кроком у питанні врегулювання взаємодії між центральними й регіональними органами влади. Посилюючи роль місцевих державних адміністрацій, Президент попереджає голів місцевих державних адміністрацій про персональну відповідальність за забезпечення належного здійснення місцевими державними адміністраціями виконавчої влади в областях і районах, містах Києві та Севастополі", - зазначається в повідомленні.

Як констатують у прес-службі, таким чином, Президент у межах своїх повноважень врегулював наболіле питання прогалин у законодавстві у сфері відносин центральних та регіональних органів влади, вирішення якого дасть змогу значно підвищити ефективність реалізації програм розвитку кожного регіону, допоможе місцевим органам влади більш якісно, з урахуванням специфіки кожного регіону, планувати свою роботу та здійснювати державну політику.

Згідно з Указом, Глава держави доручає Кабміну підготувати та подати у тримісячний строк для внесення Президентом на розгляд Верховної Ради законопроект про внесення змін до деяких законів. Документом слід передбачити, зокрема, визначення механізму передачі місцевим державним адміністраціям повноважень органів виконавчої влади вищого рівня, у тому числі повноважень територіальних органів міністерств, інших центральних органів виконавчої влади; удосконалення механізму взаємодії центральних органів виконавчої влади з місцевими державними адміністраціями; а також затвердити у двомісячний строк порядок координації головами місцевих державних адміністрацій діяльності територіальних органів міністерств, інших центральних органів виконавчої влади, забезпечення сприяння їм у виконанні покладених на ці органи завдань.

Міністрам, іншим керівникам центральних органів виконавчої влади Президент доручає затверджувати плани роботи таких територіальних органів, структурних підрозділів за попереднім письмовим погодженням з головами відповідних місцевих державних адміністрацій; надавати місцевим державним адміністраціям інформацію, необхідну для здійснення місцевими державними адміністраціями покладеного на них державного контролю; забезпечити виконання розпоряджень голів місцевих державних адміністрацій, прийнятих у межах їх компетенції, відповідними територіальними органами центральних органів виконавчої влади, підприємствами, установами та організаціями, що належать до сфери управління міністерств та інших центральних органів виконавчої влади; погоджувати призначення на посади, звільнення з посад стосовно керівників у територіальних органах центральних органів виконавчої влади з головами обласних державних адміністрацій.

Президент також доручає місцевим органам державної влади забезпечувати активізацію роботи підрозділів місцевих державних адміністрацій щодо виконання на відповідній території державних цільових програм, своєчасне інформування Кабміну, а також центральних органів виконавчої влади стосовно проблем, що виникають у зв'язку із реалізацією таких програм, виникнення потреби щодо внесення до них змін.

Зараз ви читаєте новину «Янукович наказав розширити повноваження органів місцевої влади». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі