пʼятниця, 03 лютого 2012 17:23

Янукович похвалився, що ніхто не зробив для євроінтеграції більше, ніж він

Янукович похвалився, що ніхто не зробив для євроінтеграції більше, ніж він

Президент України Віктор Янукович заявляє, що жодна попередня українська влада не зробила більше для євроінтеграції держави, ніж чинна, а єдиною перешкодою на шляху євроінтеграції України є ситуація навколо екс-прем'єр-міністра України, лідера партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко.

За словами глави української держави, чинна влада не на словах, а на справі докладає всіх зусиль для просування України до Євросоюзу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Резолюція ПАРЄ оцінить роботу Януковича за 2 роки

"У мене є всі моральні підстави сказати, що все, що ми робимо зараз, є ефективною роботою, і єдиною перешкодою на цьому шляху у нас стало питання екс-прем'єра Юлії Тимошенко", - сказав Янукович у своєму виступі на бізнес-ланчі, організованому в рамках 48-ї Мюнхенської конференції з питань безпеки.

Як повідомляє прес-служба глави української держави, при цьому він зазначив одностайність української влади та опозиції в питанні євроінтеграції України та підкреслив, що з цієї причини є прихильником відділення цього питання від питання ситуації навколо Тимошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Європа і США готують чорний список українських політиків?

"В Україні склалася така політична ситуація, що сьогодні і влада, і опозиція є прихильниками продовження євроінтеграції. Є тільки, як кажуть, політична метушня така, як і в кожній країні під час політичних змагань. А в який бік рухатися - розбіжностей немає", - зазначив Янукович.

Президент України подякував Єврокомісії, яка була партнером України в питаннях євроінтеграції, за спільну роботу і зазначив, що мова йшла, зокрема про укладення угоди про створення зони вільної торгівлі між Україно та ЄС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Європейці не вірять казкам української влади

"Ми пройшли величезний шлях в питаннях безвізового режиму", - зазначив також Янукович. За його словами, за півтора-два місяці буде завершено перший етап виконання відповідної дорожньої карти, після чого Україна буде готова приступати до другого етапу.

Зараз ви читаєте новину «Янукович похвалився, що ніхто не зробив для євроінтеграції більше, ніж він». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі