вівторок, 13 березня 2012 13:36

Янукович поговорив з президентом Туркменістану про газ

Янукович поговорив з президентом Туркменістану про газ

Україна зацікавлена ??співпрацювати з Туркменістаном у паливно-енергетичному комплексі, зокрема, з видобутку і транспортування природного газу.

Про це заявив президент Віктор Янукович на зустрічі зі своїм туркменським колегою Гурбангули Бердимухамедовим у вівторок в Києві, повідомляє прес-служба голови держави.

Україна і Туркменістан мають значні можливості для подальшого успішного розвитку взаємовигідного партнерства з всіх напрямків торгово-економічного співробітництва. Про це Янукович заявив ЗМІ після завершення українсько-туркменських переговорів.

"Нас, звичайно, дуже цікавлять питання спільної роботи в плані розвитку паливно-енергетичного комплексу. Той потенціал, який є в Україні, повною мірою може бути задіяний Туркменістаном у розвитку видобутку та транспортування природного газу", - цитує Янукович "Інтерфакс-Україна".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азаров вже майже домовився з альтернативними постачальниками газу та нафти

"Україна має намір брати участь як в питаннях облаштування газових родовищ, запропонувати своє устаткування і труби, також ми і готові розглянути будь-які ваші пропозиції, які є для вас прийнятними в плані транспортування і будівництва газопроводів, створення структур, які могли б узяти на себе організацію подібної співпраці", - сказав Янукович, звертаючись до президента Туркменістану.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азаров надумав замінити російський газ стружкою і тирсою

Голова держави наголосив: ефективне торговельно-економічне співробітництво залишається пріоритетним питанням взаємин країн. "Тому в підписаному сьогодні Спільному комюніке ми з паном Президентом зазначили значущість взаємодії в цій сфері і висловили прагнення до зміцнення економічного партнерства на основі принципів рівноправності і взаємної вигоди", - сказав Янукович.

Президент звернув увагу на істотне збільшення товарообігу між Україною і Туркменістаном, якого вдалося спільними зусиллями досягти у 2011 році.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Восени європейцям потрібно буде більше альтернативного палива з України - експерт

Під час сьогоднішніх переговорів сторони також обговорили можливі шляхи взаємодії у паливно-енергетичному секторі, агропромисловій сфері, металургії, транспорті та інших напрямках, що становлять взаємний інтерес.

Зараз ви читаєте новину «Янукович поговорив з президентом Туркменістану про газ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі