неділя, 01 грудня 2013 10:07

Янукович нагадав, що 22 роки тому "відбувся безпрецедентний прояв прямого народовладдя"

Янукович нагадав, що 22 роки тому "відбувся безпрецедентний прояв прямого народовладдя"
Віктор Янукович. Фото: mignews.com.ua

Президент України Віктор Янукович привітав громадян України з 22-ю річницею проведення всеукраїнського референдуму на підтвердження Акта проголошення незалежності України. Він пообіцяв зробити все від нього залежне для прискорення процесу зближення України з ЄС.

Про це повідомляє прес-служба Президента України.

"Сьогодні виповнюється 22-та річниця всеукраїнського референдуму на підтвердження Акта проголошення незалежності України. 1 грудня 1991 відбувся безпрецедентний для нашої країни прояв прямого народовладдя, яке показало невідворотність демократичних змін в молодій європейській країні. Україна волею народу почала розвиватися як повноцінний самодостатній суб'єкт міжнародних відносин. Наші співвітчизники продемонстрували здатність бути єдиними і непохитними у своєму прагненні до незалежності і умінні цивілізовано і легітимним способом досягати бажаної мети. Тоді ми отримали неоціненний досвід консолідованого прийняття доленосних політичних рішень", - зазначили у президента.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ніч перед мітингом суд заборонив проводити масові акції в центрі Києва

Янукович також висловив переконання, що "інтегруючись до співдружності європейських націй наша держава буде як рівноправний партнер, якого будуть поважати і з якою рахуватимуться."

"Зроблю все від мене залежне для прискорення процесу зближення України з Європейським Союзом, не допустивши при цьому серйозних втрат нашої економіки і погіршення життєвого рівня громадян. Ми повинні керуватися виключно національними інтересами, бути відповідальними за власне майбутнє. Ми повинні відстояти свою країну на політичній карті Європи та світу як велике і дійсно незалежна держава", - йдеться у вітанні президента.

"Вітаю вас, дорогі співвітчизники, з річницею народного волевиявлення. Бажаю всім миру і злагоди, віри в себе і в Україну", - йдеться в повідомленні.

Зараз ви читаєте новину «Янукович нагадав, що 22 роки тому "відбувся безпрецедентний прояв прямого народовладдя"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

31

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі