середа, 04 травня 2011 14:11

Янукович хоче спекатися комуністів - політолог

Янукович хоче спекатися комуністів - політолог

У планах Партії регіонів є намір прибрати з політичного поля комуністів.

Так вважає політолог Володимир Цибулько.

На його думку, за оголошеною лідером Компартії Петром Симоненком довгостроковою акцією з проведення всеукраїнського референдуму стоїть виборча технологія мобілізації електорату комуністів.

"Комуністи фактично втратили Крим після відходу Грача, бо він давав до загального внеску Компартії 1% із чотирьох. Тому їм треба перехопити ініціативу і об'єднати всі русофільські політичні об'єднання. В основу своєї виборчої кампанії на наступний рік вони поклали інтеграцію з Росією", - сказав Цибулько.

Разом з тим, за його словами, все залежатиме від "регіоналів", бо "у планах Партії регіонів взагалі прибрати комуністів".

"Хоча комуністи відходитимуть і так в силу природних обставин, бо ідеологія відходить з їхніми виборцями", - додав політолог.

Крім того, на думку Цибулька, заявами про Митний союз комуністи зможуть привернути небагато виборців.

"У нас навіть частина регіональних еліт не розуміє цінності зла Митного союзу. У центрі Митний союз сприймається як монополія Росії... Будь-яке повернення до державної монополії передбачає диктатуру. А для диктатури в нас немає ані силовиків, ані міліції. Також для диктатури має бути успішна соціальна політика", - пояснив експерт.

Він наголосив, що комуністи збиратимуть голоси невдоволених Януковичем, але в силу адмінресурсу навряд чи цим скористаються.

"Вийде так, що Партія регіонів через успішних мажоритарників збере більшість. Ці вибори покликані перекроїти таким чином ландшафт, щоб комуністів взагалі не було. Перспектива Януковича з комуністами перекриває йому широку браму в Євросоюз. Для правлячого класу вигідно спекатися комуністів узагалі і загнати їх на маргінальщину і показати, що вони декомунізували Україну", - підсумував Цибулько.

Нагадаємо, довгострокова акція з проведення всеукраїнського референдуму стартувала 1 травня. Про неї оголосив лідер комуністів Петро Симоненко. Українцям пропонують висловитися щодо мораторію на продаж сільськогосподарської землі, необхідності націоналізації підприємств нафтогазової, вугільної, металургійної та оборонної промисловості, введення державної монополії на продаж спиртних напоїв і тютюнових виробів, про російську мову як другу державну.

Зараз ви читаєте новину «Янукович хоче спекатися комуністів - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі