неділя, 01 травня 2011 14:35

Комуністи розпочали референдум щодо російської мови та Митного союзу

Комуністи розпочали референдум щодо російської мови та Митного союзу

Комуністична партія України з 1 травня починає довгострокову акцію з проведення всеукраїнського референдуму з низки гострих соціально-політичних питань.

"Саме з сьогоднішнього дня, 1 травня 2011 року, ми починаємо тривалу кампанію - народний референдум, і обов'язково доб'ємося того, щоб голос народу почула нинішня влада", - заявив на мітингу в неділю в Києві лідер комуністів Петро Симоненко.

Українцям, зокрема, пропонується визначитися чи згодні вони чи ні з тим, що в Конституції України має бути закріплена заборона (мораторій) на купівлю-продаж землі сільськогосподарського призначення. Комуністи також пропонують громадянам висловити свою позицію з щодо необхідності націоналізації підприємств нафтогазової, вугільної, металургійної та оборонної промисловості, електроенергетики і залізничного транспорту. Також пропонується відповісти на таке запитання: "Чи згодні Ви, що розмір плати за житло та комунальні послуги не повинен перевищувати 10% від загального доходу сім'ї?".

Крім того, комуністи цікавляться думкою народу щодо необхідності введення державної монополії на продаж спиртних напоїв і тютюнових виробів; збереження встановленого в чинному законодавстві віку виходу на пенсію по старості для чоловіків і жінок, а також збереження державної солідарної системи пенсійного забезпечення.

Українцям також запропоновано відповісти на запитання, чи згодні вони, "що другою державною мовою повинна бути російська?".

Комуністи пропонують дізнатися думку народу про співпрацю України з Міжнародним валютним фондом і можливість переглянути умови вступу до Світової організації торгівлі.

У переліку питань також значиться таке: "Чи згодні Ви, що Україні необхідно приєднатися до Митного союзу і увійти в Єдиний економічний простір з Росією, Білоруссю і Казахстаном?".

"Ми готові до рішучої боротьби проти олігархізації влади та капіталізації відносин", - також заявив Симоненко.

"Ми прийшли сказати рішуче ні безробіттю. Високим цінами і низьким зарплатах", - зазначив лідер КПУ.

Після виступу Симоненка учасники мітингу почали розходитися.

Зараз ви читаєте новину «Комуністи розпочали референдум щодо російської мови та Митного союзу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

45

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі