пʼятниця, 22 квітня 2011 15:15

Кендзьор послав комуністів з червоним прапором на кухню

Кендзьор послав комуністів з червоним прапором на кухню

Народний депутат від НУ-НС Ярослав Кендзьор порадив "отцам і дєдам", а також "усім правнукам Сталіна" взяти червоний прапор і вдома за чаркою відзначити День перемоги.

Зокрема, коментуючи вчорашнє рішення Верховної Ради щодо використання 9 травня поруч із державним прапором України червоного стягу, Кендзьор зазначив, що його слід розглядати в контексті усіх останніх подій і рішень, "які скеровані на втягування України в лоно російської держави".

"Це і намагання втягнути країну у Митний союз, підв'язати Україну до відзначення Дня перемоги так, як це буде святкувати Російська Федерація... Все це є в одному контексті - бути в одноголосі із керівництвом Російської Федерації", - вважає парламентарій.

На його переконання, рішення щодо використання червоного прапора 9 травня є абсурдним, оскільки Україна не є правонаступником Радянського Союзу.

"Комуністи твердять, що це прапор наших батьків і дідів. Хай собі батьки і діди беруть цей червоний прапор і вдома за чаркою відзначають. Україна вже 20 років - незалежна держава. Вона має власну символіку", - нагадав Кендзьор.

Також, за його словами, абсурдним є твердження, що усі "отци і дєди" не проживуть без червоного прапора.

"А чи питали ініціатори цього рішення тих червоноармійців, які внаслідок бездарного керівництва цілими арміями у перші дні війни потрапили у німецький полон, сиділи у концтаборах, воювали у штрафних батальйонах, пройшли ГУЛАГ? Чи запитали вони, як ці солдати ставляться до того прапора "побєди"? Що їм дала ця "побєда"?" - наголосив політик.

Він висловив сумнів з приводу того, що ветерани будуть тішитись червоним прапором і "мати голий стіл, не маючи можливість купити якісь продукти за мізерну пенсію".

"Це є абсурдне рішення. Нащадки, правнуки Сталіна замилюють таким чином очі невеликій горсті ветеранів, думаючи, що останні будуть щасливі під червоним прапором", - резюмував Кендзьор.

Нагадаємо, учора Верховна Рада України ухвалила закон "Про внесення змін до Закону України "Про увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років" (щодо порядку офіційного використання копій прапора перемоги).

За таке рішення проголосувало 260 з 375 народних депутатів, зареєстрованих у сесійній залі,  проти - 52.

Зараз ви читаєте новину «Кендзьор послав комуністів з червоним прапором на кухню». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі