четвер, 18 січня 2024 09:56

Спецтема: Війна Росії проти України

Аналітики з'ясували, про що свідчить остання заява Медведєва

Аналітики з'ясували, про що свідчить остання заява Медведєва
Кремль надає пріоритет експансіоністським цілям, а не зміні політичного режиму в Україні. Фото: eastnews.ua

Російський диктатор Володимир Путін і його посіпаки у Кремлі не зацікавлені у мирних переговорах. Максималістські цілі війни РФ в Україні залишаються незмінними.

Кремль надає пріоритет експансіоністським цілям, а не зміні політичного режиму в Україні, свідчить учорашня заява заступника голови ради безпеки РФ і соратника Путіна Дмитра Медведєва. Його слова є одним із багатьох останніх сигналів від високопосадовців Росії, йдеться в аналізі американського Інституту вивчення війни (ISW).

"Медведєв намагався зобразити відданість РФ цим максималістським цілям як непохитну, стверджуючи, що вступ України до Євросоюзу та НАТО не зможе запобігти майбутньому конфлікту", - сказано в звіті аналітиків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кремль суттєво завищує чисельність російської армії

Медведєв не визначив, що він вважає "історичними російськими територіями", але Путін визначав "історичні російські землі" як територію колишньої Російської імперії та Радянського Союзу.

"Непрозорість Медведєва є умисною. Нечітко визначена концепція "історичних територій" дозволяє Кремлю переслідувати експансіоністські цілі будь-де і будь-коли: включаючи Центральну Азію, Кавказ і частину Східної Європи. Наголос російського політика на знищенні будь-якої самостійної української держави на цих територіях може свідчити, що деякі суб'єкти в Кремлі надають пріоритет експансіоністським цілям, а не визначеній меті зміни режиму, що міститься в закликах до так званої денацифікації", - додали в ISW.

Росія "практично завжди" воюватиме проти самостійної України. Гарантії безпеки та вступ України до НАТО не зупинять російську агресію. Про це вчора у Telegram написав заступник голови Радбезу РФ Дмитро Медведєв. Хоч би хто стояв біля керма у Києві, це не завадить новому конфлікту з РФ, написав він.

Зараз ви читаєте новину «Аналітики з'ясували, про що свідчить остання заява Медведєва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі