неділя, 11 травня 2014 13:37

Спецтема: Війна на Донбасі

Активність жителів Донбасу вражає: сеператисти вже "намалювали" явку 65%

Активність жителів Донбасу вражає: сеператисти вже "намалювали" явку 65%
Фото: crimeavector.com.ua

Сепаратисти запевняють, що станом на 12 годину в Луганській області проголосувало вже 65% відсотків виборців, а в Донецькій — станом на 11:20 виборчі дільниці відвідало 30% населення.

Олександр Малихін, який відповідає за підрахунок голосів незаконного опитування у Луганській області, заявив, що відкрились 80% виборчих дільниць. А Роман Лягін, який у бойовиків Донецька відповідальний за підрахунок голосів, розповів, що в оточеному силами АТО Слов'янську голосують активніше і станом на 12.00 участь в незаконному опитувані уже взяли майже половина виборців.

Згідно з даними офіційного державного реєстру виборців, у Донецькій області проживає 3,35 мільйона виборців. Область поділена на 21 виборчий округ де мають працювати 2425 виборчих дільниць.

Дивіться також ФОТОРЕПОРТАЖ: Великі черги, голосування на коліні та з автоматом у руках: як проходить псевдореферендум

Зокрема у Донецьку зареєстровано 706 тисяч виборців, для яких має працювати 371 дільниця. У чотирьох районах Маріуполя проживає майже 344 тисячі виборців, які голосують на 213 дільницях. У Луганській області зареєстровано 1,8 мільйона виборців, майже 370 тисяч з яких проживають у самому Луганську. В  області діють 11 округів та 1437 виборчих дільниць, 205 із яких – у самому Луганську.

Як відомо, "бюлетені" для голосування на сепаратистський опитуваннях не містять жодних засобів захисту і їх роздавали у містах уже з четверга. На ділянках, де проходить голосування на псевдореферендумах,можна проголосувати за кількох осіб відразу. ЦВК та СБУ закрили доступ до даних реєстру виборців на Донбасі уже кілька тижнів тому, тож звідки у сепаратистів дані про виборців, їхні списки цілком не відомо.

Зараз ви читаєте новину «Активність жителів Донбасу вражає: сеператисти вже "намалювали" явку 65%». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі