пʼятниця, 15 грудня 2023 03:04

Якщо Україна програє у війні з РФ - це буде страшнішою поразкою для США, ніж Афганістан - WSJ

Якщо Україна програє у війні з РФ - це буде страшнішою поразкою для США, ніж Афганістан - WSJ
Поразка в Україні стане для Джо Байдена сильнішою поразкою, ніж Афганістан. Фото: Getty Images

Сполучені Штати перебувають під час "справжнього переламного етапу історії", який може "визначити майбутнє" Європи.

Без надання більшої кількості американської зброї, Україна програє РФ. Одним з результатів її програшу стане нестабільна Європа, зазначає президент США Джо Байден, пише Wall Street Journal.

"Захоплена Україна стала б для Байдена другим Афганістаном. Очікувана стратегічна шкода - перемога Путіна, додаткове натхнення для Китаю стануть набагато гіршими за поразку в Кабулі", - зазначає видання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сенат США заради України вирішив поки не йти на канікули

WSJ підтверджує, що Україні вже не вистачає засобів ППО для захисту міст від російських повітряних атак.

"Однак Байден, схоже, не дуже поспішає діями показувати, що дійсно робить у цій війні ставку на Україну", - водночас зазначає ЗМІ.

Критики України хочуть, щоб Київ пішов на переговори з Росією, але навіщо Путіну домовлятися зараз, якщо він вважає, що цілком може перемогти?, пише ЗМІ.

У середу, 13 грудня, Сенат США ухвалив щорічний законопроєкт про оборонну політику (NDAA). Він визначає витрати Пентагону на наступний фінансовий рік в розмірі рекордних $886 мільярдів, що на 3% більше, ніж торік.

Крім того, у законопроєкті передбачено виділення $800 мільйонів на підтримку України.

Посол України в США Оксана Маркарова повідомляла, що цього тижня Конгрес повинен розглянути правки до законопроєкту про оборонний бюджет на 2024-й, зокрема й ті, які стосуються лендлізу для України.

Зараз ви читаєте новину «Якщо Україна програє у війні з РФ - це буде страшнішою поразкою для США, ніж Афганістан - WSJ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі