четвер, 07 серпня 2008 14:04

Ахметов дозволив Шустеру те, чого не дозволив ніхто

Нові проекти Савіка Шустера будуть виходити на телеканалі "Україна", тому що це єдиний, за словами ведучого, канал, що погодився включити в контракт пункт про невтручання в процес створення програм.

"Не буду приховувати, ми вели переговори з багатьма телеканалами, але тільки генпродюсер "України" Вольдемар Дзикий погодився включити в контракт пункт, що канал не втручається в процес створення програми", - сказав Шустер в інтерв"ю газеті "Сегодня".

"Ніяких сценаріїв ми затверджувати у генпродюсера не будемо, гостей узгоджувати теж. "Україна" просто буде показувати те, що відбуватиметься в студії", - додав він.

За словами Шустера, "цей пункт став каменем спотикання в переговорах з керівництвом "Інтера".

"Договір з "Україною", до речі, укладений на три роки. Ми робимо продукт для них. Якщо в нас з"явилася ідея якогось формату, то спочатку ми пропонуємо її "Україні", - розповів ведучий.

"Якщо він відкидається, то вільні запропонувати його іншим каналам. Так само ми можемо розробляти формати, якщо якийсь канал за цим до нас звернеться", - додав він.

На питання, чи правда, що він перейшов саме на "Україну", тому що власник каналу Рінат Ахметов запропонував йому зарплату в 150 тисяч доларів, у 3 рази більшу, ніж на каналі "Інтер", Шустер відповів:

"Слухайте, я працюю у своїй продакшн-студії, ніякої зарплати я на "Україні" одержувати не буду. Ми просто будемо продавати туди свій продукт. От і все".

Ведучий повідомив, що "з понеділка по четвер у вечірньому ефірі на "Україні" буде йти не звичний для телеглядача "п"ятничний формат" ток-шоу, а новий, назви поки немає".

"Що це буде за передача, поки точно сказати не можу, тому що сценарний план змінюється щодня", - зазначив Шустер.

"Можу тільки сказати, що в програму, як і в "Свободу", будуть запрошуватися глядачі, за столом будуть разом зі мною сидіти політики, журналісти, громадські діячі, політологи і протягом приблизно години ми будемо обговорювати якісь актуальні для цього дня проблеми", - продовжив ведучий.

"А от по п"ятницях глядачі о 21.30 протягом 3 годин будуть знову дивитися звичну "Свободу", але тільки назва буде іншою", - додав він.

Шустер розповів, що перед підписанням контракту зустрічався з близьким соратником Ахметова Борисом Колесніковим.

"Він із усіма нашими пропозиціями погодився, єдина умова, яку він поставив, щоб у програмі дотримувалися стандарти об"єктивності як на ВВС. Мені це підходить", - зазначив ведучий.

Крім того, за словами Шустера, його компанія має намір будувати власні потужності, "не можна ж увесь час робити студії на кіностудії Довженко".

"Тому окупність від вкладених коштів буде досягнута тільки через 2-3 роки", - додав він, пише "Сегодня".

Зараз ви читаєте новину «Ахметов дозволив Шустеру те, чого не дозволив ніхто». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі