четвер, 07 серпня 2008 13:56

Шустер: "Мені дорікали за те, що я нібито розколюю країну"

Шустер: "Мені дорікали за те, що я нібито розколюю країну"
Відомий телеведучий Савік Шустер пояснює свій ухід з телеканалу "Інтер" бажанням створити власну продакшн-студію, а "не бути найманим службовцем".

"Уже пішов четвертий сезон, як я працюю на українському телебаченні", - зазначив Шустер в інтерв"ю газеті "Сегодня".

"Мені захотілося бути не найманим службовцем на тому чи іншому телеканалі, якого може начальство викликати на килим, якому можна подзвонити і відчитати, бо він відсутній в офісі, а створити власну продакшн-студію", - продовжив ведучий.

"Благо, знання і досвід у мене є багатий. От з цим і пов"язаний ухід", - додав він.

На питання, чи правда, що на нього чинився тиск з боку секретаріату президента щодо запрошення в студію Давида Жванії по темі отруєння Віктора Ющенка, Шустер відповів: "Знаєте, на великому каналі - великі проблеми. Так мені сказав хтось, коли я переходив на "Інтер".

"Я не в праві розкривати те, що відбувається на журналістській кухні. Але скажу так - журналіст повинен вибирати найактуальнішу і найважливішу тему, але коли починає переважати якась політична доцільність і якісь ще фактори, то для мене як для журналіста це неприйнятно", - пояснив ведучий.

"Що стосується тієї програми, то, прилетівши пізно увечері з Італії, я став готувати її сценарій тільки в п"ятницю, виникли певні тертя з керівництвом каналу. Але це - знову ж - внутрішня кухня великого каналу", - зауважив Шустер.

"Особисто я упевнений, що найкраще рішення для мене як для журналіста - це власне виробництво. От чому я і створив власний продакшн", - додав він.

Шустер зазначив, що йому дорікали за те, що він нібито розколює країну. "Але ж це самі політики її розколюють, коли, наприклад, починають блокувати парламентську трибуну, викликати один одного на дуелі, відбирати паспорти в українських громадян і з"ясовувати стосунки в прямому ефірі", - пояснив ведучий.

На питання, чи буде він викуповувати свій контракт, що запропонувало керівництво "Інтера", Шустер сказав, що не розуміє, що значить "викуповувати контракт".

"У мене не було ніяких формальних відносин з "Інтером", я числився штатним співробітником "Пірат Продакшн", що робить програми для "Інтера", - пояснив ведучий.

"Природно, я вважаю себе вільною людиною, і можу подати заяву на звільнення - як будь-яка інша людина, що я і зробив", - зазначив Шустер.

"Більш того - оскільки я перевитратив відпустку, я повернув ці незароблені гроші каналу. Тому постановка питання про викуп якогось контракту для мене є загадкою", - додав він, пише "Сегодня".

Зараз ви читаєте новину «Шустер: "Мені дорікали за те, що я нібито розколюю країну"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі