понеділок, 03 червня 2013 17:22

Адмінресурс здатен провести президентські вибори Януковича - політолог

Адмінресурс здатен провести президентські вибори Януковича - політолог
Небоженко впевнений, що влада набагато сильніша за опозицію. Фото: mignews.com.ua

На позачергових виборах міських голів виграли представники Партії регіонів через застосування адмінресурсу.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Віктор Небоженко.

"Зараз в Україні адміністративний ресурс дуже сильний. Суди підпорядковані владі, люди похилого віку працюють у підставних виборчкомах, а молодь нейтралізує демократичний контроль. Владі це зручно. Можна отримувати будь-який результат, використовуючи шантаж, тиск, політизацію судів. Вибори зробили за однаковою схемою, як у Росії під час першої каденції Володимира Путіна", - зауважив він.

За словами експерта, не важливо, хто саме переміг на цих виборах.

"Адмінресурс настільки потужний, що він здатен провести дострокові президентські вибори Януковича. Фальсифікація у всіх випадках була десь до відсотків 30. Тому швидко провести вибори президента під силу адмінресурсу, поки економічна ситуація не є небезпечною для влади", - наголосив Небоженко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тільки масовими акціями можна добитися виборів у Києві - Карасьов

Політолог пояснив, що населення стало більш пасивним, тому на дільницях низька явка.

"Феномен "тушок" розповсюдився від Верховної Ради до мерів міст, депутатів міських рад. Тепер у різних областях опозиціонери голосують разом із Партією регіонів. Населення все це бачить. Воно вважає, що місцеві вибори нічого йому не дадуть", - зазначив він.

Небоженко впевнений, що влада набагато сильніша за опозицію.

"Але опозиція не повинна мовчати. Має йти у ті самі корумповані та політизовані судові органи, показувати народу, що її основна функція - протестувати. Опозиція має постійно демонструвати недоліки влади та апелювати до громадян", - додав експерт.

Зараз ви читаєте новину «Адмінресурс здатен провести президентські вибори Януковича - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі