пʼятниця, 25 липня 2014 15:40

Яценюка назвали дезертиром

Яценюка назвали дезертиром
Фото: yaushev.com

Політолог Павло Нусс вважає, що парламентську кризу спровокували не УДАР та "Свобода". Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua

"Частина депутатів робила все можливе, щоб продовжити своє перебування при владі. Цього і слід було очікувати від колишніх "регіоналів" та комуністів. Але ніхто не чекав, що "Батьківщина" не вийде разом з УДАРом та "Свободою" з коаліції. Ми спостерігаємо надвечір'я великого політичного проекту, частина депутатів якого перестає відчувати зв'язок з виборцями, які їх обрали", - зазначив експерт.

За словами політолога, продовження роботи парламенту поглибило б парламентську та урядову кризу і могло спровокувати конфлікти між гілками влади. "Верховна Рада вже не діяла. Тепер треба сконцентрувати роботу уряду на забезпеченні потреб антитерористичної операції та соціальних виплат. Адміністрація президента має взяти на себе питання створення антикризового центру. Можливо, вночі з цього приводу відбулася нарада та було прийнято відповідне рішення. Тоді фактично представник цього центру керуватиме урядом", - наголосив Нусс.

Говорячи про те, чому депутати не дочекалися завершення антитерористичної операції, він зауважив: "Вони прекрасно розуміють, що АТО не закінчиться за два чи три місяці. А однією із найголовніших вимог Майдану було перезавантаження Верховної Ради. На ній треба ставити крапку. Там коаліція була сформована із конкуруючих політичних сил. Внутрішні політичні чвари не давали можливості ефективно приймати законопроекти та вирішувати нагальні проблеми. Тому рішення про розпад коаліції було правильним. Це яскравий приклад народної люстрації, коли у виборця з'являється можливість піти на дільниці та змінити парламент. Верховна Рада восьмого скликання буде більш-менш представляти інтереси українського народу".

Експерт вважає, що подавши у відставку, Яценюк продемонстрував відверте дезертирство. "Він просто втік від відповідальності та розпочав власну піар-кампанію, тому що зрозумів, що будуть вибори. Яценюк буде балотуватися під другим номером списку "Батьківщини" або буде розігрувати власну карту. Бо розуміє, що є конкурентом не тільки Порошенку та Кличку, але й Тимошенко. Тому може розпочати новий політичний проект", - додав політолог.

Зараз ви читаєте новину «Яценюка назвали дезертиром». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі