пʼятниця, 27 січня 2012 09:46

Яценюк пропонує створити Національне антикорупційне бюро

Яценюк пропонує створити Національне антикорупційне бюро

Лідер "Фронту змін", народний депутат від НУ-НС Арсеній Яценюк запропонував створити Національне антикорупційне бюро, яке забезпечить системну боротьбу з корупцією та посадовими злочинами.

Як повідомила прес-служба "Фронту змін", відповідний законопроект №9746 Яценюк зареєстрував у Верховній Раді.За словами нардепа, необхідність ухвалення законопроекту зумовлена суспільно небезпечною ситуацією, пов'язаною з поширенням корупції та посадових злочинів в Україні, і громіздкою, внутрішньо суперечливою та неефективною системою органів боротьби із зазначеними явищами.

"Це в сукупності загрожує основам національної безпеки країни", - зазначається в пояснювальній записці до проекту закону Яценюка "Про Національне антикорупційне бюро".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яценюк пообіцяв "грабіжникам" Януковича влаштувати спецрозслідування

Документ передбачає створення єдиного органу з боротьби із корупційними правопорушеннями. Це відбуватиметься шляхом реформування державних органів, які протидіють корупції, організованій злочинності та посадовим злочинам.

Лідер "Фронту змін" запропонував створити новий антикорупційний орган на базі нинішніх спецпідрозділів по боротьбі з корупцією і організованою злочинною діяльністю Служби безпеки України та підрозділів ГУБОЗ МВС України, а також за рахунок підрозділів внутрішньої безпеки органів державної влади.

Згідно із законопроектом, Національне антикорупційне бюро буде підпорядковане, підконтрольне і підзвітне Верховній Раді.

Зараз ви читаєте новину «Яценюк пропонує створити Національне антикорупційне бюро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі