вівторок, 31 березня 2015 12:02

Яценюк перебирає на себе тактику Порошенка - експерт

Яценюк перебирає на себе тактику Порошенка - експерт
фото: slovoidilo.ua

Прем'єр Арсеній Яценюк своїми заявами про економічне зростання у 2016 році хоче дати українцям хоч трохи надії. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Володимир Цибулько.

"Арсеній Петрович натякає, що економічне зростання наступного року можливе лише при збереженні його на посаді. Суспільство заряджене на перемоги, тому потребує соціального оптимізму. Якщо весь час нагнітати ситуацію і розказувати, як все тяжко, як це робить Кабмін, можливі негаразди. Яценюк інтуїтивно відчув, що треба не тільки гнітити й тиснути, а й давати вихід позитивної енергії. Він пробує перебирати на себе тактику Порошенка. Петро Олексійович за будь-яких обставин подає сигнали по виходу із тієї чи іншої ситуації. Президент зараз - єдине джерело оптимізму серед усіх державних інституцій. Всі решта - самі достатньо пригнічені. Такий же настрій передають суспільству. Через це Яценюк схаменувся та теж вирішив так робити", - зазначив він.

За словами політолога, у Польщі "цикл оздоровлення" економіки тривав приблизно два роки. "Але перші результати реформ почали з'являтися десь через шість місяців після їх початку. Однак у нас інша ситуація. Навіть те позитивне, що дасть економічне зростання, командою Яценюка "пофарбується" таким чином, що результати буде пожинати хтось інший з наступників. Буде розплачуватися за помилки попередників, що більше ймовірно, або у разі проведення правильних дій - перебиратиме на себе позитиви", - зауважив експерт.

"Яценюк за першу каденцію прем'єрства нічого не зробив для спрощення діяльності малого та середнього бізнесу - для того, щоб економічна ініціатива простих громадян мала вихід. Це означає, що який би оптимістичний сигнал він не подавав, оздоровлення економіки не буде. Іншого механізму, як відкрити всі шлюзи та дати людям можливість заробляти, щоб вони потім платили податки, у нас немає. Але влада для цього нічого не робить. Люди на Майдані чекали, що буде спрощена діяльність малого та середнього бізнесу. Натомість отримали подальший тиск, нагнітання та пресинг. Так само, до речі, поводив себе Азаров - тільки під тиском МВФ імітував якісь кроки, але насправді нічого позитивного не робив", - наголосив Цибулько.

Зараз ви читаєте новину «Яценюк перебирає на себе тактику Порошенка - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі