четвер, 23 грудня 2010 16:47

Яценюк не побачив у бюджеті жодної реформи

Яценюк не побачив у бюджеті жодної реформи

Народний депутат України, лідер "Фронту змін" Арсеній Яценюк (фракція НУ-НС) заявляє, що державний бюджет на 2011 рік, прийнятий Верховною Радою України в четвер, не передбачає жодної реформи.

"Жодної реформи в цьому бюджеті не передбачено - всі реформи зводяться до підвищення пенсійного віку. І саме за рахунок підвищення пенсійного віку влада отримала додаткові кошти на свої чартерні перельоти, на отримання державних резиденцій, на збільшення фінансування Генеральної прокуратури і міліції", - сказав він журналістам.

За словами лідера "Фронту змін", "цей бюджет є бюджетом нових запозичень замість того, щоб погашати свої кредити".

Яценюк зазначив, що пропозиції опозиції практично не були враховані у прийнятому бюджеті на наступний рік. За його словами, тільки він вніс 100 поправок, починаючи з необхідності продажу 10 державних резиденцій, як це зроблено в багатьох країнах, щодо скорочення обсягу фінансування всіх державних чиновників, заборони на перельоти чартерними рейсами та інші.

"Ми далі будемо наполягати на тому, щоб були враховані при подальших змінах в бюджеті наші зауваження", - сказав він.

На думку Яценюка, якщо робити реформи, то "влада повинна починати реформи з себе, зі свого життя, зі своїх заробітних плат, своїх доходів, а вони почали реформу з людей". Він також зазначив, що "бюджет неконституційний, бюджет неекономічний, бюджет реально добиває українську економіку і в першу чергу добиває громадян".

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Яценюк не побачив у бюджеті жодної реформи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі