пʼятниця, 24 грудня 2010 09:22

Опозиція відмовилася обговорювати "бюджет бідності"

"Нашої фракції в залі сьогодні не буде, — каже в четвер уранці в кулуарах Верховної Ради "бютівець" Юрій Прокопчук. — Можливо, ми делегуємо окремих своїх представників бюджетного комітету на розгляд бюджету, хоча і там жодна поправка від опозиції не врахована".

Депутати збираються в залі. Представник БЮТу Андрій Павловський просить слово для заяви. Говорить, що такий бюджет приймати не можна:

— На початку року кандидат у президенти Янукович обіцяв мінімальну пенсію 1200 гривень, а в проекті бюджету значиться тільки 750. Це бюджет бідності й погіршення життя. Ганьба!

До трибуни виходить "нунсівець" Павло Жебрівський. Називає бюджет набором забаганок високопосадовців, його фракція не братиме участі в засіданні. Після цього депутати з опозиції виходять із зали.

"Бютівці" залишають на своїх місцях розгорнуті плакати "Народу — нові податки, олігархам — нові мільярди", "Руки геть від Тимошенко", "Припиніть політичні репресії". Приклеюють їх скотчем. До депутатів підбігає колишній "бютівець" Олег Ляшко і просить посунути один із плакатів, бо той закриває його місце.

Депутатська більшість розглядає питання звільнення голови Нацбанку Володимира Стельмаха. "Регіонали" й комуністи по черзі вихваляють його роботу.

— Це про покійників або добре, або нічого. Стельмах, слава Богу, живий. Дай Бог йому здоров'я, — каже з трибуни Олег Ляшко. — Давайте говорити про нього об'єктивно. Згадайте, як Верховна Рада двічі голосувала за звернення до президента Віктора Ющенка, щоб Стельмаха відправити у відставку. Давайте загадаємо про мільйони українців, які постраждали внаслідок діяльності Стельмаха, коли він штучно обвалив гривню.

Депутати голосують постанову про звільнення Стельмаха. "За" — 278.

У кулуарах "регіонал"Володимир Зубанов розказує журналістам, що Стельмах працював фахово:

— Хоча йому було й важко. Треба було пройти між Тимошенко і Ющенком, коли вони чубилися.

У залі депутати розглядають призначення Сергія Арбузова головою Нацбанку. До слова кандидата не запрошують. Приймають рішення 282-ма голосами. "Регіонали" аплодують. Представник президента Юрій Мірошниченко тисне Арбузову руку. Квітів не вручають.

"Регіонал"Вадим Колесніченко на третьому поверсі Верховної Ради підходить до виставкового стенду "Лікувальна косметика для обличчя". Розглядає крем.

— Утік, поки не почали розглядати бюджет, — сміється. — Вбиваю час тут. Може, куплю щось, подарую дружині.

Рада починає розглядати держбюджет наступного року.

Арбузова називають багаторічним скарбником сім'ї Януковичів

До 19 травня цього року Сергій Арбузов працював головою правління "Укрбізнесбанку" в Донецьку. На цій роботі 6,5 років. Серед банкірів Арбузова називають багаторічним скарбником сім'ї Януковичів. До інтересів родини глави держави належать чотири невеликі банки. Серед них Всеукраїнський банк розвитку, головою якого є мати нового керівника Нацбанку — Валентина Арбузова. Сам банк належить синові президента — Олександрові Януковичу.

Сергій Арбузов отримав торік 150 млн грн сукупного доходу, зазначено в його декларації. Володіє житловим будинком у Донецьку на 619 кв. м та двома машинами — "мерседес" і БМВ.

Зараз ви читаєте новину «Опозиція відмовилася обговорювати "бюджет бідності"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі