четвер, 01 грудня 2022 14:33

Яценюк: денацифікувати треба Росію

Яценюк: денацифікувати треба Росію
Росію треба притягнути до відповідальності, сказав Арсеній Яценюк. Фото: пресслужба Київського безпекового форуму

Сучасна Росія – це загроза світовому порядку.

Потрібно демілітаризувати, деімперіалізувати і денацифікувати РФ. Про це сказав колишній прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк на Київському безпековому форумі 1 грудня.

"Путін веде війну не лише проти України, а проти всієї демократії. Це війна темряви проти світла, між рабством і свободою. Це війна диктатури і демократії. Єдина опція, – це перемога в цій війні. Тому ми маємо об'єднати зусилля і будь-якою ціною захистити демократію і свободу у всьому світі", – заявив Яценюк.

Україна отримує дедалі більше підтримки і допомоги від західного світу, сказав політик.

"І мій меседж нашим західним друзям полягає в тому, що вкладаючи в Україну, ви робите інвестицію у власну безпеку та оборону. Це найкраща інвестиція в захист вашої батьківщини – підтримка України. Отже, боєприпаси, зброя і навіть, я назвав би – енергетичне озброєння: енергетичні щити, механізми, які допоможуть Україні пережити цю зиму. Це має величезне значення", – сказав Яценюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Україна досягла незворотного імпульсу" – американський генерал спрогнозував хід війни

Яценюк наголосив на важливості створення спеціального суду, щоб "притягнути до відповідальності військових Росії, російські еліти, тих, хто чинив злочини проти людства та воєнні злочини".

"Аби показати іншим диктаторам у світі, – які зараз пильно слідкують за тим, що відбувається, хто переможе і чим це завершиться, – щоб послати сигнал кожному у світі, хто підтримує автократію і диктатуру, що вони постануть перед відповідальністю", – заявив експрем'єр.

Україна посилить НАТО і ЄС, сказав Яценюк.

"Ми маємо подумати про майбутнє, післязавтра. Який новий світ має виникнути, як ми можемо відновити Україну і зробити її частиною НАТО і Європейського Союзу. І в такий спосіб посилити і НАТО, і ЄС. Як демілітаризувати, деімперіалізувати і денацифікувати Росію. Оскільки сучасна Росія є загрозою світовому порядку. Сучасна Росія є загрозою глобальній демократії і свободі. Як зробити так, щоб ООН стала сильнішою і ефективнішою", – заявив.

Арсеній Яценюк наголосив, що "новий світовий демократичний порядок повинен бути здатним захистити наші свободи".

"Щоби всі, хто чинить військові злочини і звірства, були покарані. Порядок, який дасть процвітання і мир усьому світу. І Україна є флагманом у цій новій хвилі нового світу і нової світової структури", – сказав.

Пряму трансляцію з Київського безпекового форуму можна переглянути за посиланням.

Київський безпековий форум стартував сьогодні, 1 грудня. Серед гостей заходу – заступниця Державного секретаря США Вікторія Нуланд, колишній президент Європейської Ради Дональд Туск, американські генерали Девід Петреус і Веслі Кларк.

Зараз ви читаєте новину «Яценюк: денацифікувати треба Росію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі