вівторок, 28 січня 2014 13:51

Яценюк - Януковичу: негайно підпишіть сьогоднішній закон

Яценюк - Януковичу: негайно підпишіть сьогоднішній закон
Арсеній Яценюк. Фото: rian.com.ua

Лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк звертається до президента України Віктора Януковича з вимогою негайно підписати прийнятий у вівторок Верховною Радою закон про скасування "диктаторських законів".

Про це йдеться у заяві, розміщеній на сайті "Батьківщини".

"Парламент прийняв рішення. Звертаюся до Віктора Януковича негайно підписати закон, який щойно проголосував парламент (йдеться, зокрема, про скасування закону про внесення змін до закону про судоустрій авторства " Колесніченка - Олійника", який викликав масові протести в Україні - ред)", - сказав він.

Він також підкреслив, що нарешті припинена "ганебна практика голосування руками", додавши, що зараз буде проходити другий етап переговорів - по законопроекту про амністію: "Це дуже важлива умова. Ми йдемо дискутувати, коли набере чинності цей закон. Наше завдання - звільнити людей. Чим швидше, тим краще".

За словами Яценюка, умови опозиції щодо законопроекту про амністію - "амністувати всіх осіб, крім убивць".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У центрі Берліну художник обмотався термофольгою на підтримку Майдану

"Тобто під статтю амністії не підпадають вбивства, викрадення, напади на журналістів і тортури людей", - пояснив він.

Яценюк також повідомив, що під час наради у спікера була досягнута домовленість про розгляд на вечірньому засіданні питання про створення тимчасової комісії з внесення змін до Конституції.

"Ми домовилися про те , що ми готуємо зараз законопроект. Він не вимагає включення до порядку денного, і ми будемо пропонувати в 16:00 проголосувати і створити тимчасову комісію про внесення змін до української Конституції", - підкреслив лідер фракції "Батьківщина".

Зараз ви читаєте новину «Яценюк - Януковичу: негайно підпишіть сьогоднішній закон ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі