середа, 15 січня 2014 02:06

Я морально готовий до того, що мене "закриють" - Власенко

Я морально готовий до того, що мене "закриють" - Власенко
Фото: nk.org.ua
Захисник екс-прем'єр Юлії Тимошенко Сергій Власенко каже, що вже морально готовий до того, що його посадять за грати. Про це він сказав в інтерв'ю "Главкому".

"Я до цього морально готовий. Був чіткий період, коли я розумів, що це вкрай реально - це березень 2013-го року. Коли мене позбавили мандата, я знав абсолютно точно, що мене повинні були "закрити". Цього не сталося тільки тому, що я тоді "удостоївся" особистих заяв Держдепу, Європарламенту, і мене вирішили не чіпати. Повідомлення про підозру мені вручили за два тижні до саміту у Вільнюсі, коли Янукович вже прийняв остаточне рішення, що ні в яку Європу він не йде і оформляв домовленості з Російською Федерацією. З тих пір я перебуваю в ситуації, коли вони можуть змінити мені запобіжний захід у будь-який момент", - сказав Власенко.

Він зазначив, що крім того, що просив для нього прокурор, суд незаконно докинув ще ряд обмежень. "Наприклад, питання, пов'язане з реєстрацією два рази в тиждень, суд придумав, також суд у своєму визначенні зобов'язав мене утримуватися від контактів з потерпілою, крім участі в судових засіданнях та процесуальних діях", - сказав Власенко.

На зауваження, що якби його хотіли взяти під варту, то взяли б, він сказав: "Швидше за все, ви маєте рацію. Але з іншого боку, все-таки думаю, що мінімальний інстинкт самозбереження у них є. Статті, які мені придумані, не дають їм підстав брати під варту безпосередньо. Більш того, максимум, який може бути за цими статтями, - це запорука, і вони, подаючи клопотання про міру запобіжного заходу, "вшарашили" мені заставу в мільйон гривень. У законі ж прописаний максимальний заставу по цій категорії справ 22 тисячі 940 гривень. Так я їх запитую - на якій підставі мільйон? Вони мені щось розповідати про "ексклюзивну ситуацію", але в чому її ексклюзивність і де вона передбачена в законі? Пояснити так і не змогли, але змушені були зменшити заставу".

Нагадаємо, Печерський районний суд Києва почав розглядати справу за обвинуваченням Власенко в побитті його екс-дружини Наталії Окунської.
Зараз ви читаєте новину «Я морально готовий до того, що мене "закриють" - Власенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі