неділя, 09 червня 2013 22:30

"100 тисяч на Майдані чи під "Межигір'ям" — та критична маса, на яку зорієнтується вся Україна" - Шкіряк

"100 тисяч на Майдані чи під "Межигір'ям" — та критична маса, на яку зорієнтується вся Україна" - Шкіряк
Зорян Шкіряк. Фото: gazetavv.com

Непоганим наступним президентом був би лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк. Про це в інтерв'ю "Газеті по-українськи" сказав лідер громадської організації "Новий Київ", колишній депутат столичної ради Зорян Шкіряк.

"Яценюк освічений, розуміється на економіці, очолює найбільшу опозиційну фракцію. З величезною повагою ставлюся до Кличка. Але бути главою держави він поки що не готовий. Не виключаю, що на цьому етапі потрібен такий президент, як Тягнибок. У певних речах треба жорстко наводити порядок", - зауважив політик.

За його словами, мета чинної влади - правити довічно.

"Усе, що сьогодні відбувається, — зміцнення "сім'ї" та перерозподіл державної власності на її користь — має на меті довічне панування однієї людини. Змінити це зможе тільки реальний народний спротив. 100 тисяч на Майдані чи під "Межигір'ям" — та критична маса, на яку зорієнтується вся Україна. Жоден міліціонер, спецназівець чи "беркутівець" не ворухнеться. Велика ймовірність, що силовики перейдуть на бік народу", - наголосив Шкіряк.

Він вважає, що люди вийдуть на вулицю наприкінці цього року.

"Наприкінці року, коли буде дефолт, тобто економіка завалиться. Тому сьогодні не можна припиняти жодні акції. Треба йти до людей, їздити регіонами ціле літо. Тоді глибока осінь може стати максимально протестною. Опозиції слід доступно формулювати альтернативу і доносити її людям. Пояснювати: як залучатимуть інвестиції, як реформуватимуть охорону здоров'я, освіту, житлово-комунальний комплекс. Бо в Києві — п'ять років, і все. У центрі є труби, які не оновлювали з 1930-х. Тут потрібні 25-30 мільярдів гривень. По Україні — під 200 мільярдів", - додав він.

Шкіряк запевняє, що якщо опозиція 22 листопада виведе на вулицю 100 тисяч українців, режим упаде.

Повністю інтерв'ю читайте тут

Зараз ви читаєте новину «"100 тисяч на Майдані чи під "Межигір'ям" — та критична маса, на яку зорієнтується вся Україна" - Шкіряк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

85

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі