пʼятниця, 12 травня 2017 00:35

Звільнили керівників поліції Дніпропетровщини

9 травня у Дніпрі побилися ветерани АТО й тітушки, які охороняли депутата від "Опозиційного блоку" Олександра Вілкула. Він очолив колону своєї партії, яка йшла на покладання квітів до монумента Слави.

Ветерани вимагали, аби Вілкул покинув місто. Намагалися пройти до нього. На бійців кинулися чоловіки у спортивних костюмах. Постраждали 14 людей. Більшість отримали розсічення та сильні забої. 15 осіб затримала поліція.

Того ж дня проукраїнські активісти побилися із соціалістами, які йшли містом із червоними прапорами.

Відео бійок виклали в інтернет. Видно, як поліцейські стоять з боку чоловіків, які охороняють Вілкула.

— Замість того, щоб стати між конфліктуючими, працівники поліції діяли в інтересах однієї сторони, — говорить радник міністра внутрішніх справ 38-річний Антон Геращенко. — Правоохоронці не реагували на порушення закону з боку людей спортивної статури. Ще й наділи на себе помаранчеві квадрати, як знаки розпізнавання серед членів зграї.

Наступного дня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков звільнив начальника поліції Дніпропетровщини генерала Ігоря Репешка та керівника міського управління Андрія Бідила. Без роботи залишилися і їхні заступники, які відповідали за громадську безпеку. Почалося службове розслідування дій поліцейських.

Мер Дніпра Борис Філатов заявив про припинення фінансування з міського бюджету ветеранських організацій. Замість них гроші виділятимуть союзу ветеранів АТО.

11 травня вночі двоє чоловіків підпалили в місті офіс "Опозиційного блоку".

Зараз ви читаєте новину «Звільнили керівників поліції Дніпропетровщини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі