вівторок, 14 лютого 2012 06:15

Забзалюк проігнорував погрозу Рибакова

Керівник групи "Реформи заради майбутнього" Ігор Рибаков вимагає від "бютівця" Романа Забзалюка віддати $450 тис. Ці гроші, мовляв, йому зібрали на лікування. Роман Забзалюк стверджує, що отримав кошти як хабар за вихід з "Батьківщини" та приєднання до провладних "Реформ".

— Де гроші? Де тисячі доларів, які обманним шляхом виманив у нас на лікування? — запитує Ігор Рибаков, 35 років. — Ми даємо йому час до понеділка, 13 лютого. Якщо до десятої ранку він не передасть публічно гроші в одну з дитячих лікарень України, ми будемо вимагати негайно взяти під варту афериста і злодія. Злодій має сидіти у в'язниці.

У понеділок гроші Роман Забзалюк не віддав. Ці кошти безпосередньо передадуть хворим дітям, пояснив лідер фракції "БЮТ-Батьківщина" 46-річний Андрій Кожем'якін:

— До нашої фракції з проханням допомогти з лікуванням дітей звертаються багато сімей, — пояснює. — Після цього ми відзвітуємо перед суспільством.

"Бютівці" не мають права розпоряджатися отриманими коштами, пояснює юрист 46-річний Олег Березюк. Адже Роман Забазалюк написав заяву до Генпрокуратури й ці гроші мають проходити по справі як речовий доказ.

— Генеральна прокуратура має порушити кримінальну справу за фактом дачі хабара. Треба було б встановити, що там відбулося реально. Далі — допитати свідків і прийняти рішення. Найімовірніше, конфіскувати ці гроші на користь держави як предмет злочину. До закінчення розслідування вони повинні зберігатися у слідчого. Далі суд має визначити, що з ними робити.

Зараз ви читаєте новину «Забзалюк проігнорував погрозу Рибакова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі