пʼятниця, 25 травня 2012 06:00

Волга приходив на суд із ціпком

Шевченківський райсуд Києва залишив за ґратами екс-керівника Держфінпослуг Василя Волгу. Натомість у вівторок звільнив його колишнього заступника Євгена Гантімурова. Чоловіки проходять за справою щодо отримання ними 2 млн грн хабара.

Євгена Гантімурова випустили на волю. Мовляв, його й усіх пов'язаних із ним свідків опитали — підсудний не зможе чинити тиску. До неділі екс-чиновник має заплатити 2 млн грн застави.

— У суду є всі можливості звільнити з-під варти й Волгу, — каже його адвокат 39-річний Євген Солодко. — Але сторона звинувачення заявляє, що Василь Олександрович збирається кудись тікати. Вони надали матеріали міфічної службової перевірки, що в нього знайшли мобільний телефон. Перехват по ньому ніби показав, що Волга у разі звільнення збирається тікати до Італії. Для нас є загадкою, звідки вони взяли цей телефон. Це нечесна гра.

У нього загострилося захворювання хребта, пов'язана із ускладненнями через вірусну хворобу, — продовжує адвокат. — На декілька засідань він приїжджав із палицею. Йому важко і боляче рухатися. Але він тримався по-чоловічому. До нього в камеру заходили з ношами, аби доставити до суду. На що він відповів: "Не треба мене соромити, я дійду ногами". Його оглядав лікар і рекомендував лікування, яке не можливе в умовах СІЗО. Але він досі сидить.

Василя Волгу затримали торік 19 липня. Після того президент звільнив його з посади голови Держфінпослуг. 1 грудня справу передали до суду.

Зараз ви читаєте новину «Волга приходив на суд із ціпком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі