пʼятниця, 02 вересня 2011 06:00

"Влада боїться свого народу"

Автор: фото: Тарас Подолян
  Анатолій Гриценко: ”Саджають пенсіонерку, яка підрізала стрічку на вінку Януковича. За це навіть при совєтах не саджали”
Анатолій Гриценко: ”Саджають пенсіонерку, яка підрізала стрічку на вінку Януковича. За це навіть при совєтах не саджали”

Нардеп-"нунсівець" 53-річний Анатолій Гриценко йде свідчити до міліції 2 вересня. У День Незалежності влада вчинила злочин, вважає він:

— Вина влади в тому, що вона всупереч Конституції, рішенню суду, який визначив, що мирній демонстрації можна пройти вулицею Володимирською, перекрила її, поставила щити, міліцію. Про це я казатиму слідчому на допиті. Більше від мене він нічого не почує.

Що відбулося з погляду опозиції?

— Громадяни мають конституційне право брати участь у мирних зібраннях і демонстраціях. Київська влада в особі Попова, "смотрящєго" від Януковича, звернулася до суду і спробувала обмежити це право. Однак дали можливість пройти вулицею Володимирською. Що ми й зробили. Всі ті, хто став там зі щитами та отруйним газом, — це люди, які діяли всупереч рішенню суду. Це злочин. Саме тому я й інші члени Комітету опору диктатурі, народні депутати підписали проект постанови про створення тимчасової слідчої комісії. Вона має з'ясувати, хто взяв на себе відповідальність обмежити конституційне право громадян на мирне зібрання.

Чому опозиція не пішла на компроміс, не відмовилася від походу центром Києва?

— Ми подавали заявку на ходу до Адміністрації президента. Але коли отримали рішення суду, то вирішили пройти Володимирською, якої не було в забороні. Тобто пішли на компроміс.

Складалося враження, що лідери опозиції були розгублені. Ви обговорювали напередодні сценарії дій на випадок провокацій?

— Це — внутрішні питання Комітету опору диктатурі, і я не можу їх розголошувати.

Були сподівання, що владі вистачить розуму і вони не нариватимуться на неприємності на свято й не створюватимуть собі проблем. Але коли ми побачили, що вони контролюють доступ до пам'ятника Шевченку, обмежують рух машин і колон, зрозуміли: великого розуму там немає.

Перед Днем Незалежності арештували членів організації "Патріот України". Їх підозрюють у підготовці теракту. Цей арешт пов'язаний з акціями опозиції?

— Влада боїться свого народу: демонстрацій, пікетів. Боїться слухати щось інше, ніж чує у кабінетах. Доходить до того, що замість займатися державними справами видумують терористів, саджають пенсіонерку, яка підрізала стрічку на вінку Януковича. За це навіть при совєтах не саджали.

Зараз ви читаєте новину «"Влада боїться свого народу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

30

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі