середа, 28 березня 2007 18:13

Візит Ющенка до суду не сподобався Януковичу

За півгодини до початку вчорашнього засідання уряду до зали заходять міністри. Або їхні заступники — багато хто у відрядженні.

— Как хорошо, тепло, — каже гуманітарний віце-прем"єр Дмитро Табачник, 43 роки. Сідає біля крісла Віктора Януковича.

Тим часом у коридорі міністра внутрішніх справ 44-річного Василя Цушка обступили журналісти — запитують про вбивство у приміщенні одного з київських судів російського бізнесмена Максима Курочкіна. Спочатку міністр розмовляти відмовляється. Але на запитання про те, чия це відповідальність, гнівно викрикує журналістці:

— Твоя! Багато говориш!

У строгому костюмі, синій краватці і з букетом червоних троянд заходить прем"єр. Засідання розпочинає з привітання нового міністра охорони здоров"я Юрія Гайдаєва. Тисне йому руку. Квіти вручає Олександрові Шлапаку, якого нещодавно призначили першим заступником голови секретаріату та представником президента в уряді.

Традиційне вступне слово прем"єр розпочинає враженнями від візиту до Брюсселя.

— Світ уважно відстежує ті процеси, які відбуваються в Україні, і на них дуже уважно реагують, — розповідає 56-річний Віктор Янукович.

Переходить до внутрішньої політики. Говорить про вчорашній візит президента Віктора Ющенка до Конституційного суду.

— Краще зустрічі з суддями Конституційного суду проводити президентові, голові Верховної Ради та прем"єр-міністрові спільно, — зауважує Янукович. Тре руки. Процеси, які відбуваються в країні,  називає такими, що "заганяють Конституційний суд у досить складне становище".

— Не може не хвилювати і криміногенна ситуація, яка останнім часом, Василю Петровичу, складається в регіонах, — стиснувши кулак, звертається до міністра внутрішніх справ. Той насуплено слухає. — І ці резонансні вбивства... — нагадує Цушкові про Курочкіна. Запитує, чи створюють оперативні групи. Говорить, що хотів би заслухати короткий звіт.

— Щас? — дивується Цушко.

— Ні, в робочому порядку, — відповідає прем"єр.

Після засідання журналісти запитують його, скільки ще депутатів можуть приєднатися до коаліції. Янукович всміхається і мовчки виходить.

Так само відреагував і Василь Цушко на запитання про свою можливу відставку.

— Мы вас не любим, Василий Петрович! — кричать йому в спину журналісти.

Зараз ви читаєте новину «Візит Ющенка до суду не сподобався Януковичу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі