вівторок, 17 травня 2011 03:15

Віктора Козорога арештували за спалення червоного прапора

Близько 100 членів "Свободи" та їхніх прихильників прийшли в понеділок під Тернопільське облуправління міліції. Вимагали випустити однопартійця 21-річного Віктора Козорога. У ніч проти неділі його заарештували за звинуваченням у хуліганстві — спаленні червоного прапора.

9 травня "свободівці" спалили червоний штандарт у Старому парку міста. Відео виклали в інтернеті. У п'ятницю 20 членів організації отримали повістки на допит до міліції.

За інформацією "свободівців", Козорога тримають в ізоляторі селища Підволочиськ за 50 км від обласного центру. Де саме — міліція не озвучує, посилаючись на таємницю слідства.

Козорог порушив закон та відповідатиме за це, каже начальник облуправління міліції 48-річний Федір Бортняк:

— Для міліції немає значення, який це прапор. Якби був синій із надписом "Свобода" — дії були б такі самі.

Віктор за освітою юрист. Працює за спеціальністю в місцевій фірмі.

15 травня міліція також затримала двох "свободівців", депутатів Самбірської райради Львівщини братів Михайла та Володимира Ковалівих. Їх силою заштовхали до машини й відвезли до Львівського міського управління міліції, повідомляє прес-служба партії. Там допитували як свідків подій у Львові 9 травня. Один із братів нібито телефонував однопартійцям із мобілки і прокричав, що правоохоронці їх б'ють. Потім зв'язок зник.

Зараз ви читаєте новину «Віктора Козорога арештували за спалення червоного прапора». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

27

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі