вівторок, 27 березня 2012 05:30

"Від цього призначення виграв лише Янукович"

Юрій Луценко, 47 років, екс-міністр внутрішніх справ:

— Цілі, задекларовані новим міністром, благородні. Але людинолюбні проповіді матері Терези ніколи не зупиняли канібалів. Петро Олексійович, безсумнівно, буде професійним урядовцем. Але в цьому уряді на нього чекає безліч моральних самоконфліктів, коли йому доведеться вибирати між порятунком країни і благополуччям режиму. Від цього призначення виграв лише Янукович. Розуміючи ступінь відчуження між Партією регіонів і суспільством, цим кроком він оголошує призов під межигірські знамена готових до конформізму політиків, у тому числі майбутніх мажоритарних депутатів.

Андрій Пишний, 37 років, заступник голови партії "Фронт змін":

— Входження Порошенка у владу спробують використовувати, щоб напередодні парламентських виборів підлатати безнадійно зіпсований образ уряду реформаторів і позагравати з Європою. Порошенко об'єктивно значно кращий професіонал, аніж абсолютна більшість інших урядовців.

Інна Богословська, 51 рік, нардеп-"регіонал":

— Коли кажуть, що Петро Порошенко зрадив ідеали — це маячня. Так само, як і я, до речі, як і Тігіпко, Хорошковський. Ми проявили свою державну позицію. Ми — сучасні менеджери, ми прекрасно розуміємо, що якщо в країні зараз не включити антикризове управління, не думаючи про те, хто, що про тебе скаже — нічого не буде. Сьогодні потрібно пахати з ранку до ночі, що ми і робимо.

Андрій Парубій, 41 рік, нардеп-"нунсівець":

— Робота Кабміну — виконувати вказівки Банкової. А там будь-які рішення приймає одноосібно президент. Зміна одного міністра не може бути зміною курсу всього уряду. Його наповнюють люди, які показали повну нездатність до реформування. Тому прихід на посаду міністра — велика помилка Петра Порошенка. Це тільки поставить пляму на біографії і ніяк не допоможе його кар'єрі.

Андрій Павловський, 46 років, нардеп-"бютівець":

— На Порошенка в уряді валитимуть усі проблеми. Звинувачуватимуть, що він відповідає за реформи, а вони не робляться і не поліпшують життя людям. В усьому буде винен Порошенко. Тому за кілька місяців його помножать на нуль, знищивши репутацію. Фактично Порошенко погодився з тим, що в політичному плані не матиме перспектив.

Зараз ви читаєте новину «"Від цього призначення виграв лише Янукович"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі