пʼятниця, 21 січня 2011 02:45

Вибори до Ради відбудуться наступного року

— Я у фракції не чув інших думок, крім проведення виборів парламенту 2012 року, — каже "регіонал" 53-річний Володимир Зубанов. — Хоча ще півроку тому той же Сергій Льовочкін (глава Адміністрації президента. — "ГПУ") і деякі групи виступали за проведення виборів навесні цього року.

Згідно зі змінами до Конституції, які провела нова влада, вибори мали бути 2011 року. Проте в Адміністрації президента вирішили подовжити строк перебування депутатів на посадах. Аргументують тим, що під час їх обрання 2007-го діяло положення Конституція, відповідно до якого парламент обирають на п'ять років.

— Думаю, ми наберемо 300 голосів для зміни Конституції і проведення виборів наступного року, — продовжує Зубанов. — Якщо говорити теоретично, то у разі провалу голосування треба вносити зміни до закону про вибори. Бо на передвиборну кампанію відводиться 90 днів. А щоб зменшити цей строк, треба знайти 226 голосів. Навряд чи у парламенті вони будуть. Крім того, президент має підтримати такі зміни. А він навряд чи на це піде.

Назбирати необхідну кількість голосів і провести вибори 2012-го — не проблема, пояснює політолог 57-річний Віктор Небоженко:

— Тому що опозиції немає. Ті, хто залишився там, або переслідуються, або хочуть товаришувати із владою. Відбулася дуже сильна деградація як Верховної Ради, так і кожного народного депутата. Тому не здивуюся, якщо буде навіть 400 голосів.

Партія регіонів проголосує за вибори 2012-го, вважає "бютівець" Сергій Сас, 53 роки:

— Вибори мають відбутися у березні 2011 року. Хто виграє чи пограє від перенесення виборів, залежить від того, як підуть реформи влади. Сьогодні їх на всіх рівнях пробуксовують. А поки що влада цими змінами бере собі тайм-аут.

Зараз ви читаєте новину «Вибори до Ради відбудуться наступного року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі