середа, 02 червня 2010 03:30

"Весілля Януковича — не наше свято"

Автор: фото:Уніан
  Лідер фракції БЮТ Іван Кириленко свариться із першим заступником голови Верховної ради Адамом Мартинюком під час засідання парламенту 1 червня
Лідер фракції БЮТ Іван Кириленко свариться із першим заступником голови Верховної ради Адамом Мартинюком під час засідання парламенту 1 червня

Учора троє "бютівців" перейшли до коаліції. Фракція Блоку Юлії Тимошенко загалом втратила 25 нардепів. Тепер більшість має 251 мандат.

— Андрій Веревський, Іван Денькович та Олександр Шепелев — це люди з бізнесу, тому й утекли, — розповідає в кулуарах "бютівець" 50-річний Анатолій Семинога.

У залі лідер фракції БЮТ Іван Кириленко говорить, що серед "бютівців" проведуть перереєстрацію, аби відмежуватися від перебіжчиків. Каже, вже є 130 заяв.

— Це просто БЮТ хоче зрозуміти, скільки їх насправді і на скільки голосів вони можуть розраховувати, — усміхається "регіонал" Володимир Макеєнко, 44 роки.

У кулуарах на колону опирається нардеп від НУ-НС Петро Ющенко. Півгодини розмовляє про духовність з "бютівцем" Павлом Мовчаном.

Повз проходить депутат від БЮТу 37-річний Костянтин Бондарєв. За ним біжить один із парламентських фотографів. Тримає його знімок формату 20х30 см, схований в прозорий пакунок. Каже, зробив торік під час одного із засідань.

— О, это интересно, — зупиняється депутат. — Вы меня даже в зале нашли? Ну слава Богу. Это знаковая фотография, — усміхається і дістає з кишені піджака 60 грн.

Нардепів повезуть автобусами

У залі понад годину парламентарі розглядають законопроект про держзакупівлі. Спікер Володимир Литвин ставить його на голосування.

"Регіонали" та комуністи, які до цього спокійно гортали газети, починають тиснути на кнопки за себе та відсутніх колег. На табло — 248 голосів "за".

— Закон неідеальний. Не враховано, наприклад, ряд позицій закупівлі товарів для інвалідів, — пхає руки в кишені комуніст Петро Цибенко, 60 років.

У кулуарах депутати обговорюють звернення президента до народу, яке він має виголосити у четвер у палаці "Україна". Нардепів повезуть із Ради автобусами.

"Нунсівка" Ксенія Ляпіна розповідає, що депутати з її групи "За Україну!" там організують акції протесту.

— Весілля Януковича — це не наше свято, — каже нардеп від БЮТу Сергій Міщенко, 38 років.

— А я не проти поїхати. Автобус супроводжуватиме машина з мигалками. Можна дібратися без пробок, — сміється "литвинівець" 52-річний Сергій Гриневецький.

Олександрові Омельченку видалили нирку

71-річний нардеп від блоку НУ-НС Олександр Омельченко останні кілька місяців лежав у клініці "Феофанія" після того, як на смерть збив пішохода. Хоча його депутатська картка 27 квітня проголосувала за продовження перебування російського Чорноморського флоту у Криму. У понеділок Омельченко прийшов до Верховної Ради. Нардеп схуд і змарнів на обличчі. Нещодавно йому зробили операцію — видалили нирку.

Зараз ви читаєте новину «"Весілля Януковича — не наше свято"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі