четвер, 04 листопада 2010 02:02

"Велотренажер підходить для опозиції. Потієш, пахнеш, але рух якийсь є"

Автор: фото: Тарас ПОДОЛЯН
  ”Регіонал” Ярослав Сухий боксує на третьому поверсі Верховної Ради
”Регіонал” Ярослав Сухий боксує на третьому поверсі Верховної Ради

Зранку два десятки нардепів-"бютівців" підходять до трибуни Верховної Ради й оточують її. Деякі піднімаються до президії. Депутат Сергій Міщенко сідає у крісло першого віце-спікера Адама Мартинюка. Гортає папери.

До президії підходить представник президента, "регіонал" Юрій Мірошниченко. Перемовляється із "бютівцями" Андрієм Шкілем і Олександром Гудимою. Голосно сміються.

— Середа залишилася днем опозиції, але ми не побачили в порядку денному своїх питань. Їх ігнорують, — пояснює дії фракції "бютівець" Андрій Кожем'якін, 44 роки.

"Регіонал" 57-річний Михайло Чечетов запевняє журналістів, що в четвер парламент працюватиме як слід.

— Сьогодні вони блокують трибуну з двох причин, — говорить. — По-перше, у них закінчився інтелектуальний і креативний потенціал. По-друге, вони у глибокому політичному нокдауні. Обіймають трибуну, плачуть. Ми їх навіть не чіпаємо.

— Ніхто з керівництва парламенту нас не запросив з'ясувати, з якої причини ми блокуємо трибуну, — додає Андрій Кожем'якін. — Литвин відбув у відрядження. А Мартинюк, мабуть, образився, що вчора "регіонали" не проголосували за визнання 7 листопада державним святом.

О 12.00 на третій поверх у фойє піднімається віце-спікер 45-річний Микола Томенко. Тут проходить виставка спортивного спорядження. Стоять тренажери, розвішаний спортивний одяг, у кошиках лежать м'ячі.

— Сьогодні в нас розпочнуться парламентські слухання: "Молодь за здоровий спосіб життя", — розказує. — Ми вирішили показати, що може запропонувати українська спортивна індустрія.

"Регіонал" Ярослав Сухий, 59 років, вдягає боксерські рукавиці, прямує до Томенка.

— Миколо, йди сюди! Куди ти пішов? — вигукує вслід.

Томенко не звертає уваги, спускається сходами.

Сухий сідає на велотренажер.

— Він підходить для опозиції: сидиш, потієш, пахнеш, але рух якийсь є, — сміється. — Дивіться, пульс — 80, тиск — 120 на 80. А посадіть когось із "бютівців" — здохне за 5 хвилин.

Депутат із БЮТ 55-річний Валерій Камчатний підходить до бігової доріжки. Знімає піджак, краватку. Стає на доріжку. Біжить.

— Скільки бігти? — питає в журналістів. — Якщо треба до кінця блокування, будемо якось триматися.

Бігає 5 хв. Говорить, що залишився задоволений, але не може придбати такий тренажер, бо в нього мала квартира.

— А от для олігархів він може підійти, — додає.

Пшонка може стати генпрокурором

Президент вніс на розгляд парламенту кандидатуру нового генпрокурора — Віктора Пшонки. Тепер він працює заступником генпрокурора. Походить із Донбасу. Є кумом глави держави.
— Янукович усе ще не став повноцінним президентом, тому не може призначати генпрокурором кого хоче, — коментує директор соціологічної служби "Український барометр" 57-річний Віктор Небоженко. — Змушений подавати компромісну фігуру, яка буде балансувати між групами "газових спекулянтів" і "старих донецьких". У цій ролі Пшонці буде важко. Адже кожна з груп має свої інтереси.

Зараз ви читаєте новину «"Велотренажер підходить для опозиції. Потієш, пахнеш, але рух якийсь є"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі