вівторок, 30 травня 2006 16:12

У Луцьку посварилися БЮТ і "Наша Україна"

Волинська обласна рада розколота навпіл. Протистояння виникло між БЮТ і "Нашою Україною". "Тимошенківці" мають сорок мандатів із восьмидесяти, "нашоукраїнці" — вісімнадцять.

Посварилися "помаранчеві" ще під час виборів голови облради. Обирали його майже півдоби. Суперниками були 47-річний керуючий регіональним управлінням "Приватбанку" Микола Романюк із "Нашої України" та представник "Батьківщини" — голова Ківерцівської райдержадміністрації Анатолій Грицюк, 51 рік.

Інтрига була навколо того, хто схилить на свій бік голоси аутсайдерів, каже заступник голови облради Володимир Банада, 53 роки.

Романюка підтримали члени блоку "Рідна Волинь" і блоку Литвина. А за Грицюка віддав голоси Блок Костенка–Плюща. У кулуарах розповідали, що торги велися навіть у ніч перед голосуванням. Декому з депутатів БЮТівці нібито пропонували по $40 тис. за голос.

Декому з депутатів нібито пропонували по 40 тисяч доларів

Зрештою, Анатолій Грицюк переміг.  Після цього політичні опоненти розцілувалися й забожилися в дружбі до скону. Однак тривала вона лише два тижні — до другого пленарного засідання. Напередодні новий голова облради заявив, що пропонуватиме сесії обрати трьох своїх заступників замість нинішніх двох. "Наша Україна" хотіла обмежитися одним.

У результаті депутати від "Нашої України", Партії регіонів, блоку Литвина, СПУ та блоку "Рідна Волинь" заявили, що відмовляються голосувати за обрання більше ніж одного заступника голови. Мовляв, таке голосування суперечить закону. Проти трьох заступників виступив і прокурор області Микола Франтовський.

Внаслідок цих воєн у Волинській облраді з"явилася коаліція фракцій БЮТ та УНП. Разом вони мають сорок шість мандатів із восьмидесяти. Мером Луцька теж є член "Батьківщини" Богдан Шиба, 44 роки.

Зараз ви читаєте новину «У Луцьку посварилися БЮТ і "Наша Україна"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі