вівторок, 14 березня 2017 07:25

У Гаазі почався розгляд справи України проти Росії

Автор: УНІАН
  Заступник міністра закордонних справ Олена Зеркаль представляє Україну в Міжнародному суді ООН під час третього дня розгляду справи проти Росії, Гаага, Нідерланди, 8 березня 2017 року
Заступник міністра закордонних справ Олена Зеркаль представляє Україну в Міжнародному суді ООН під час третього дня розгляду справи проти Росії, Гаага, Нідерланди, 8 березня 2017 року

6 березня Міжнародний суд Організації Об'єднаних Націй в Гаазі розпочав публічні слухання за позовом України до Росії. Йдеться про порушення Москвою двох конвенцій — щодо протидії фінансуванню тероризму й расової дискримінації. Тобто РФ звинувачують у переслідуванні українців і кримських татар в окупованому Криму та фінансуванні терористичних актів на Донбасі.

— У нас є всі підстави очікувати на позитивний результат. Це фактично виведе Росію в клуб країн, які не виконують міжнародне право і рішення суду. А це вже інша площина відносин, — говорить заступник міністра закордонних справ Олена Зеркаль, 43 роки. Вона представляє Україну в суді.

— Рішення Міжнародного суду ООН за цим позовом України зробить можливим проведення кримінального суду над президентом Росії Володимиром Путіним та його поплічниками, — каже міністр юстиції, представник партії "Народний фронт" 37-річний Павло Петренко. — Міністерство зібрало докази, які направили до суду. Ці документи фактично є календарним щоденником порушень прав людини з боку Росії, які були зафіксовані в Криму і на Донбасі.

В іспанському Мадриді 9 березня відбулося засідання керівництва Парламентської асамблеї Ради Європи. Там обговорювали українське питання, повідомив у "Фейсбуку" віце-президент ПАРЄ, народний депутат із фракції "Народний фронт" Георгій Логвинський, 38 років. Зокрема, провели дебати щодо конфлікту на Донбасі в постійному комітеті. До нього входять близько 60 парламентарів із 47 держав — членів Ради Європи.

"Уперше з 2014 року в засіданні взяла участь російська делегація. Її очолив депутат Держдуми Леонід Слуцький, який перебуває в санкційному списку Євросоюзу. Росіяни знову намагатимуться повернути безнадійно втрачений авторитет", — пише Георгій Логвинський.

Зараз ви читаєте новину «У Гаазі почався розгляд справи України проти Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі