четвер, 22 квітня 2010 05:55

"Збільшення пенсійного віку цього року не буде"

"Тут не можна стояти. Перейдіть на іншу сторону", — каже міліціонер десятку молодих людей і показує пальцем на тротуар навпроти Кабміну.

У середу зранку біля в"їзду до будівлі уряду стоять активісти партії "За Україну!". Протестують проти ініціативи міністра освіти і науки Дмитра Табачника скасувати дубляж закордонних фільмів українською мовою.

— Ми люди й маємо право тут стояти, — відказує 27-річний Максим. Він переодягнений у головного героя з мультфільму "Шрек".

— Зніміть цю страшну маску з обличчя і переходьте. І щоб без ексцесів, — мружиться міліціонер. Підходять ще кілька його колег і стають позаду.

— Але ж ми лише хочемо побачити Табачника і сказати йому, що виступаємо проти його ініціативи скасувати дубляж фільмів українською мовою. А маску не зніму, бо ми прийшли в образах героїв мультиків, які дублювалися українською.

Неподалік від Максима стоїть ще двоє чоловіків: в образі мушкетера і пса-далматинця.

Доки міліціонер сперечається з мітингувальниками, повз Кабмін на великій швидкості мчить кортеж Віктора Януковича в бік Адміністрації президента. Тим часом на сьомому поверсі Кабміну на засідання збираються урядовці.

— А де це Єжель? — запитує міністр аграрної політики 50-річний Микола Присяжнюк у головного міліціонера Анатолія Могильова, 55 років, про міністра оборони.

— Напевно, з президентом у Харків полетів.

Ми нє будємо оглашать двотижневі канікули на травневі свята. Країна звикла нє працювать

До зали забігає перший віце-прем"єр Андрій Клюєв, 45 років.

— Важливий дзвінок, — каже навздогін його помічник. Той бере мобільний. Розмовляє кілька секунд.

— Шановні члени уряду, прем"єр, — лунає з коридору голос міністра Кабміну 54-річного Анатолія Толстоухова.

Усі швидко розсідаються. Заходить прем"єр-міністр 62-річний Микола Азаров. Бере у дві руки блокнот. Зачитує ламаною українською:

— Ми нє будємо оглашать двотижневі канікули на травневі свята. Країна звикла нє працювать. Это було би нєплохо, якби в кожній родині був дастаток. Але ситуація критічна. То що ж, скласти рукі й чекати манни нєбєсної? Вихід адін — працювати.

Зазначає, що цієї суботи відбудеться всеукраїнський день благоустрою. Кожен міністр, голова адміністрації, керівник підприємства повинні організувати прибирання вулиць.

Азаров замовкає. Дивиться на свого прес-секретаря Віталія Лук"яненка й говорить:

— Побыстрее выводите журналистов.

За півгодини до преси виходить віце-прем"єр з економічних питань 50-річний Сергій Тігіпко. Каже:

— Збільшення пенсійного віку цього року не буде. А те, що говорять, що це головна вимога Міжнародного валютного фонду, — це неправда. Його цікавить результат. Тому ми думаємо, як збалансувати бюджет.

Журналісти запитують Тігіпка, чи правда, що Україна може розрахуватися за дешевий російський газ своїм авіабудуванням.

— Якихось жорстких умов, що Росія знизить ціну, а ми їм авіабудівну галузь, такого немає. Так питання не стоїть, — запевняє віце-прем"єр.

У Кабміні зняли усміхненого Януковича

У залі засідань уряду замінили портрет президента Віктора Януковича. Кілька тижнів тому біля місця, де сидить прем"єр Микола Азаров, висів фотопортрет усміхненого глави держави. Тепер там офіційне фото Януковича. На ньому він уже не усміхається.

Під час роботи попередніх урядів у залі засідань не вішали портрет президента.

Зараз ви читаєте новину «"Збільшення пенсійного віку цього року не буде"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі