неділя, 10 червня 2007 17:15

Ющенко з четвертої спроби приїхав до Хмельницького

Автор: фото: Микола ЛАЗАРЕНКО
  Президент України Віктор Ющенко відвідав у Хмельницькому спеціалізований дитбудинок, деякі групи в якому для дітей з розумовими вадами
Президент України Віктор Ющенко відвідав у Хмельницькому спеціалізований дитбудинок, деякі групи в якому для дітей з розумовими вадами

Візит президента Віктора Ющенка, 53 роки, на Хмельниччину вдався з четвертого разу. Тричі поїздку відкладали через напружену політичну ситуацію в країні.

Минулої п"ятниці зранку президент відвідав хмельницьке державне підприємство "Новатор". Хвилин двадцять глава держави розмовляє з інженерами. Каже, що у підприємства є перспективи розвитку на ринку. Адже "новаторці" практикують замкнений цикл виробництва, який не вимагає багато енергоносіїв.

Далі — зустріч із випускниками та професорсько-викладацьким складом Національної академії державної прикордонної служби імені Богдана Хмельницького. Встигає президент побувати і в обласному дошкільному дитбудинку спеціалізованого призначення.

Тим часом на головній площі міста — майдані Незалежності — на Віктора Ющенка чекають хмельничани. Їх порівняно небагато — через спеку, та й утому від політики. Біля входу до облдержадміністрації майорять прапори різних партій та блоків.

Видно, що він втомлений

У мікрофон повідомляють, що президент буде за 5 хв. Народ жвавішає. Позаду починають скандувати "Ющенко!". Спереду з ентузіазмом підхоплюють. Президент з"являється на майдані о 14-й годині. Його супроводжують голова президентського секретаріату Віктор Балога, керівник Державної прикордонної служби Микола Литвин та радник Володимир Шандра.

З народом Ющенко спілкується недовго. Видно, що він втомлений. Однак у спілкуванні нікому не відмовляє. Відповідає на запитання й роздає автографи. До президента підходить дівча років трьох-п"яти — в кіски вплетені помаранчеві стрічки. Простягає Ющенкові блокнот і щось запитує. Президент розписується, нахиляється й цілує малу.

Півгодини триває прес-конференція. Президент говорить про шляхи стабілізації напруженої ситуації, доводить необхідність проведення дострокових парламентських виборів. Коментує випадок із депортацією з Росії свого радника Миколи Жулинського.

— Хотілося б, аби наші сусіди звикали, що Україна — суверенна країна, де проводиться незалежна національна політика, що у неї є народ, — каже Віктор Ющенко. — І якщо проти нього чи проти держави хтось допускає непродумані, принизливі висловлювання, то цей народ не бажає бачити подібних осіб у себе на території.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко з четвертої спроби приїхав до Хмельницького». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі