вівторок, 30 грудня 2008 18:22

Ющенко, Тимошенко і Богатирьова випили дві пляшки коньяку

Автор: фото: REUTERS
  Президент Віктор Ющенко і прем’єр-міністр Юлія Тимошенко 26 грудня з місця вибуху житлового будинку в Євпаторії їхали в одному авто. На задньому сидінні — секретар Ради нацбезпеки та оборони Раїса Богатирьова
Президент Віктор Ющенко і прем’єр-міністр Юлія Тимошенко 26 грудня з місця вибуху житлового будинку в Євпаторії їхали в одному авто. На задньому сидінні — секретар Ради нацбезпеки та оборони Раїса Богатирьова

Учора прем"єр-міністр 48-річна Юлія Тимошенко збиралася відвідати Євпаторію. Мала перевірити, як вирішують проблеми людей, що постраждали від вибуху в житловому будинку минулого четверга. Однак в останній момент візит скасувала.

Тимошенко їздила до Криму одразу після трагедії. За нею прилетіли 54-річний президент Віктор Ющенко і секретар Ради нацбезпеки й оборони Раїса Богатирьова, 55 років. Вони оглянули місце вибуху і разом відповідали на запитання. Хоча перед цим звинувачували одне одного у крадіжках державної власності.

Ющенко і Богатирьова тепло одягнулися. Тимошенко ж узула осінні туфлі. Був мороз. Після цього прем"єрка захворіла. На засідання Кабміну в суботу прийшла із нежитем.

Із місця вибуху до аеропорту Ющенко, Тимошенко і Богатирьова їхали в одній машині. Президент сів за кермо, Тимошенко — поруч, а Богатирьова — на задньому сидінні. У столицю летіли в одному літаку.

Наступного дня Тимошенко зібрала народних депутатів із фракції БЮТ на передноворічну вечірку. Розповіла присутнім про політ із Віктором Ющенком.

— Ми щиро поговорили з президентом і випили дві пляшки коньяку на трьох. Третьою була Богатирьова. Але я залишилася найтверезішою, — похвалилася прем"єрка.

Також сказала, що Ющенко нібито обіцяв їй підтримати бюджет. Зокрема вплинути на своїх депутатів, аби проголосували "за". Але слова не дотримав.

Президент також згадував у розмові з соратниками бесіду з Тимошенко в літаку. Розпитував про її звинувачення — прем"єр заявила, що Ющенко сприяє махінаціям із курсом долара. Зокрема, що він допоміг виділити 5 млрд грн на рефінансування банку "Надра", який належить Дмитрові Фірташу.

— Я вчора говорив прем"єру: "Юля, Юлєчка Володимирівна, скажіть, де ті кляті п"ять мільярдів? Я їх зразу направляю до бюджету, до Пенсійного фонду". Звідки ця брехня появляється, чому публічна полеміка руйнує економіку? — дивувався президент на суботньому з"їзді "Нашої України".

Зараз ви читаєте новину «Ющенко, Тимошенко і Богатирьова випили дві пляшки коньяку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі