середа, 18 червня 2008 18:25

Ющенко назвав Наталю Вітковську коханою

Автор: фото: Михайло МАРКІВ
  Президент Віктор Ющенко вручає подарунок Наталії Вітковській з Куликова Львівської області. Вона набрала максимальну кількість балів на незалежному зовнішньому тестуванні для випускників шкіл
Президент Віктор Ющенко вручає подарунок Наталії Вітковській з Куликова Львівської області. Вона набрала максимальну кількість балів на незалежному зовнішньому тестуванні для випускників шкіл

У вівторок президент Віктор Ющенко, 54 роки, зустрівся з випускниками шкіл, які набрали найбільшу кількість балів на незалежному зовнішньому тестуванні.

Понад 50 юнаків і дівчат із усієї України чекають на главу держави. Він спізнюється майже на 2 год. Випускники знайомляться та спілкуються між собою.

— Коли подзвонили і сказали, що мене в гості запрошує президент, я не повірила, — говорить 17-річна Вікторія Чередник із Житомира.

Під час тестування дівчина набрала максимальну кількість балів із двох предметів — фізики та математики. Навчалася в ліцеї при Житомирському державному технічному університеті. Каже, що хоче бути математиком. Освіту мріє здобувати за кордоном. Називає зовнішнє незалежне тестування кращим за екзамени методом перевірки знань.

— Тепер всі в рівних умовах, — говорить. — Але якщо людина добре знає матеріал, то їй однаково, як показати свої знання.

Поруч сидить Анатолій Колісник, 16 років, із Черкас.

— Ми не можемо ще нічого судити по тестуванню, бо це лише перший рік, — зауважує.

До зали входить Віктор Ющенко.

— Привели самих достойних? — запитує у віце-прем"єра Івана Васюника.

Той киває.

— Перед нами — герої нації, — промовляє президент. — Переконаний, що ви — краще українське покоління.

Говорить, що зовнішнє тестування — одна з найбільш вдалих реформ у сфері освіти.

— Раніше доступу до освіти не було, бо корупція все перекривала, — Ющенко поглядає на ректорів університетів, які сидять у залі. — Віднині відбуватиметься не конкурс гаманців батьків, а конкурс знань.

Додає, що понад половини опитаних абітурієнтів першокласно оцінили тестову систему. Президент зачитує прізвища п"яти випускників, які набрали по 200 балів із трьох предметів. Це — найвища можлива оцінка.

— Наталя Вітковська з Куликова Львівської області, — оголошує він.

Дівчина підводиться.

— Ох моя кохана Наталя! — каже Ющенко. Підходить до неї і цілує.

Потім називає прізвища решти присутніх випускників.

— Ви класні! Ви великі герої, — усміхається глава держави.

Дарує кожному годинник і лист-подяку їхнім батькам.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко назвав Наталю Вітковську коханою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі