четвер, 15 січня 2009 18:18

Україна відновила подачу газу в південну Молдову і Придністров"я

Прем"єр-міністр Молдови Зінаїда Гречана повідомила, що вчора з української території знову почали отримувати газ. Це дає можливість мінімально забезпечувати південні райони країни та Придністровський регіон. Решта Європи газу через територію України не отримує.

Росія припинила транзит газу через українську газотранспортну систему 7 січня. Досі "Газпром" його не відновлює. Хоча Україна і ЄС виконали всі умови росіян.

Учора "Газпром" утретє за тиждень зажадав від України, щоб російський газ пішов через газовимірювальну станцію "Суджа" в напрямках станцій "Орлівка" й "Ужгород". Це для України неприйнятно, бо тоді без газу залишиться південь та схід держави. "Нафтогаз" запропонував "Газпрому" інший шлях транзиту, але той на це не погоджується.

— Україна влаштувала газову блокаду Європі, щоб одержати для себе низькі ціни на газ, — заявляє російський прем"єр Володимир Путін, 56 років. Він закликає Європейський союз будувати газогони в обхід України.

Натомість в Єврокомісії кажуть, що вже за п"ять років знайдуть багато альтернатив російському газу.

Зараз ви читаєте новину «Україна відновила подачу газу в південну Молдову і Придністров"я». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі