пʼятниця, 25 листопада 2016 05:30

Україна відновлюватиме статус транзитної держави

Міністерство інфраструктури розробляє план з підвищення ефективності міжнародного автомобільного транзитного коридору Європа — Кавказ — Азія.

У 2016–2017 роках Україна головує в міжурядовій комісії, яка опікується цим шляхом.

— Ключове завдання для нас — відновити статус транзитної держави. Повинні знайти гнучкі рішення для безпечних перевезень. Маємо розробляти нові дорожні коридори з ­Євросоюзом та Азією, — каже міністр інфра­структури 37-річний ­Володимир Омелян. В уряді представляє ­"Народний фронт". — Підвищимо транзитну привабливість України через реформування автомобільного, морського, залізничного та авіаційного секторів. Імпульсом для зростання економіки й залучення іноземних інвесторів стане модернізація доріг і будівництво сучасних магістралей.

У липні цьогоріч Україна запропонувала Азербайджану відкрити міжнародний транзитний коридор Балтійське море — Чорне море — Каспійське море.

— Його створення сприятиме діалогу з усіма сторонами, які зацікавлені у вантажних перевезеннях за цими напрямками. Розробимо взаємовигідну тарифну політику. Оптимізуємо умови перевезення для різних видів транспорту, — говорить міністр.

Зараз ви читаєте новину «Україна відновлюватиме статус транзитної держави». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі