середа, 24 жовтня 2012 07:00

"Ударте кулаком по столу 28 жовтня, покажіть їм, хто в хаті господар"

Автор: фото надане прес-службою Об’єднаної опозиції ”Батьківщина”
  Голова Ради Об’єднаної опозиції Арсеній Яценюк (зліва направо) зі своєю мамою Марією Григорівною та батьком Петром Івановичем під час мітингу в Чернівцях. 21 жовтня
Голова Ради Об’єднаної опозиції Арсеній Яценюк (зліва направо) зі своєю мамою Марією Григорівною та батьком Петром Івановичем під час мітингу в Чернівцях. 21 жовтня

Залишаються кілька днів до виборів. Завершуючи масштабний передвиборний тур, голова Ради Об'єднаної опозиції "Батьківщина" Арсеній Яценюк закликав українців не боятися чинної влади, не продавати свій голос і проголосувати за нову якість України.

За два місяці поїздок представники Об'єднаної опозиції зустрілися з жителями понад 250 міст і селищ. Лідери "Батьківщини" відповіли на тисячі запитань співгромадян.

— Влада, яка підвищує пенсійний вік, закриває лікарні, школи, грабує свою країну, повинна бути змінена, — виступає 38-річний Арсеній Яценюк на завершальному мітингу в своїх рідних Чернівцях.

Зрозуміло, що в останні дні перед голосуванням людей цікавить питання чесності та прозорості проведення виборів. Жителька буковинського міста Заставна розповідає, що місцевим пропонують гроші за підтримку провладного кандидата.

— Не продавайте свій голос. Ваш голос рахується не гривнями. Він рахується майбутнім і долею, — говорить Яценюк. — Не можна продавати майбутнє наших дітей і нашої країни за 200 гривень. Вони завтра відберуть 20 тисяч через підвищення комунальних тарифів, і вже це готують.

Напередодні виборів влада вирішила встановити веб-камери на виборчих дільницях і витратила на це 1 млрд грн. На думку Арсенія Яценюка, це було зроблено, щоб створити ілюзію демократичності виборів та водночас залякати людей. На мітингу в Херсоні голові Ради Об'єднаної опозиції розповіли, що влада напевно встановлює камери, щоби знати, хто прийшов на дільницю і чи проголосував він за "регіоналів".

— Не бійтеся їх. Вони бояться вас і тому ховаються за сотнями охорони, тисячами внутрішніх військ, броньованими машинами і високими огорожами, — запевняє Яценюк. — Це вони тільки зовні страшні. Вони бояться світла, бояться мільйонів, а ви представляєте мільйони. Вдарте кулаком по столу 28 жовтня, покажіть їм, хто в хаті господар.

На зустрічі з жителями Ужгорода розповідає, що лідери політичних сил Об'єднаної опозиції та їхні партнери підписали політичну угоду про створення демократичної коаліції у Верховній Раді наступного скликання. Одним із головних її завдань є повернення України на демократичний та європейський шлях розвитку.

Угодою опозиціонери обіцяють також зробити все можливе для звільнення лідера опозиції Юлії Тимошенко, Юрія Луценка та інших політичних в'язнів. Яценюк наголошує, що лише отримання опозицією більшості у новому парламенті дасть змогу визволити їх з-за ґрат.

— Юлія Володимирівна мені розповідала під час нашої зустрічі, що у лікарні, де її мають лікувати, в кожному місці, де б вона не знаходилася — над її ліжком, столом, умивальником, душовою, — є відеокамери, — переповідає голова Ради опозиції. — Вона — це уособлення всієї несправедливості, яка є в країні. Якщо таке роблять із Юлією Тимошенко, яку знає весь світ, уявіть, що вони роблять із простими людьми.

За словами Арсенія Яценюка, коли опозиція отримає 226 голосів у парламенті, матиме можливість прийняти закон про амністію, а також закон про декриміналізацію статті Кримінально-процесуального кодексу, за якою засудили Юлію Володимирівну. Ці кроки допоможуть визволити лідера опозиції та інших політв'язнів.

— Як гадаєте, голоси красти будуть? — питає Арсеній Яценюк наприкінці кількатисячного мітингу на пл. Леніна в Донецьку.

— Будуть! Ще й як! — відказують із натовпу.

— А боротися будемо?

— Так! — хором говорять присутні.

— За зміни треба боротися, — додає Яценюк. — Найстрашніше для теперішньої влади — це щоб кожен із вас устав уранці, підняв сім'ю, підняв родичів і знайомих і сказав: ми йдемо на вибори. Ми йдемо творити зміни в нашій країні. Ми йдемо підтримувати "Батьківщину", тому що ми підтримуємо себе і свою Україну.

Зараз ви читаєте новину «"Ударте кулаком по столу 28 жовтня, покажіть їм, хто в хаті господар"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі