четвер, 07 липня 2011 00:00

У Верховній Раді двічі гасло світло

Автор: фото: Ольга Камєнєва
  6 липня, засідання Верховної Ради. Нардепи-”регіонали” читають газети
6 липня, засідання Верховної Ради. Нардепи-”регіонали” читають газети

— Ярославе Михайловичу, ви вірите, що я міг би вдарити жінку? — питає у середу вранці в кулуарах парламенту "бютівець" 47-річний Юрій Прокопчук "регіонала" Ярослава Сухого. Він згадує засідання Печерського суду в понеділок по справі Юлії Тимошенко, коли "бютівці" виштовхали із зали п'ятьох осіб. Ті були у футболках громадської організації "Тимошенко — до відповідальності".

— Та ні, — відмахується 60-річний Ярослав Сухий. — Але коли судове засідання перетворюється в реаліті-шоу, там може бути все. Це зробила сама Тимошенко. Я уявляю, якби мій або твій виборець не встав перед судом, його тут же ж закрили б у клітку.

— Якщо судить нормальний суд, — каже на це Прокопчук. — Там ніхто нікого не бив. У залі навіть руки догори підняти було неможливо, так тісно.

У сесійній залі реєструється 338 депутатів. Із трибуни "регіонал" 42-річний Владислав Забарський заявляє, що "бютівці" Андрій Шкіль та Гарегін Арутюнов побили керівника організації "Тимошенко — до відповідальності" Світлану Мішалову:

— Вони на очах присутніх у залі іноземних спостерігачів, на очах у Тимошенко, напевно, бажаючи догодити своєму лідеру, силою, з винятковим цинізмом викинули молоду дівчину із залу суду. Сьогодні її госпіталізовано з діагнозом забій ребра і забій нирки. В міліцію було подано відповідну заяву, але ніяких активних дій не відбувається. Треба притягнути до відповідальності тих, хто дозволяє собі, прикрившись мандатом, калічити людей.

— Та які там ушкодження, коли вона одразу ж інтерв'ю почала роздавати? — усміхається у курилці член депутатської групи "Реформи заради майбутнього" 47-річний Тарас Чорновіл. — Я якось гепнувся з велосипеда, забив ребра. Так навіть дихати не міг, не те щоб говорити.

У сесійній залі 15 "бютівців" зі 105. Читають газети, законопроекти. Решта — у Печерському суді разом із Тимошенко. "Регіонал" Володимир Ландік на портативному комп'ютері "айпед" проглядає інтернет-сторінки з продажем машин.

Депутати голосують за обмеження видачі ліцензій на показ фільмів, що пропагують насильство, алкоголізм та релігійну ворожнечу. На табло — 298.

О 12.00 депутати виходять на перерву. Хто в буфет, хто в кулуари роздавати коментарі. Двічі гасне світло. Рамка, через яку проходять депутати, починає пищати. Охоронець кілька хвилин намагається її полагодити.

— Знову блискавка вдарила в купол, — сміється Тарас Чорновіл.

Зараз ви читаєте новину «У Верховній Раді двічі гасло світло». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі