вівторок, 12 квітня 2016 06:45

У Порошенка знайшли ще кілька офшорних компаній

У Порошенка знайшли ще кілька офшорних компаній

Президент України користується офшорними компаніями з Кіпру, Панами, острова Мен і США від 1998 року. Такі дані журналісти програми "Схеми" виявили в оприлюднених документах панамської юридичної фірми "Моссак Фонсека". Вона реєструє офшори.

Майже 15 років кіпрська фірма "Агропродімпекс" діє в структурах бізнесу Порошенка. Зараз вона — серед засновників товариства "Крохмалопродукт". Його кінцевим власником є глава держави.

Від 1998 року Петро ­Порошенко був народним депутатом, секретарем Ради нацбезпеки й оборони, міністром закордонних справ, головою Ради Національного банку, міністром економіки. На жодній із цих посад він не мав права вести бізнес.

— Президент ­повинен розказати, як усе було. Якщо мали місце порушення — хай визнає. Чогось міг і не знати. Тому треба його правдива відповідь. Тоді можна робити висновки, — каже політолог 45-річний Ярослав Чорнозуб. — Усім публічним людям, зокрема депутатам, журналістам, експертам, потрібно вимагати негайної відповіді від Петра Порошенка. Якщо її не буде — отже, йому є що ховати. На порядку денному тоді обговорення позиції глави держави буде іншим.

У ситуації, що склалася, Генпрокуратура не може відповідати за це. Як раніше, танцює під дудку президента. З відставкою Шокіна нічого не змінилося. Хоча мали би дати правову оцінку ситуації. Якщо правоохоронні і спостережні контролюючі органи заходять у глухий кут, то вирішити питання може Верховна Рада. Наприклад, створити тимчасову слідчу комісію. Якщо чинному парламенту таке виявиться не під силу, то це обов'язково зробить наступний. І глава держави, який прийде після Порошенка. А суспільство ставиться до цього досить спокійно, бо корумповане.

Зараз ви читаєте новину «У Порошенка знайшли ще кілька офшорних компаній». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі