вівторок, 27 листопада 2007 18:15

У Партії регіонів вважають дует Януковича і Плюща найкращим

Минулого понеділка президент Віктор Ющенко, 53 роки, звільнив із посади секретаря Ради нацбезпеки й оборони Івана Плюща, 66 років. Він став нардепом від блоку "Наша Україна — Народна самооборона". Плющ один із тих, хто досі не поставив підпис під коаліційною угодою між БЮТ та НУ-НС.

— Призначення Плюща на посаду секретаря Ради нацбезпеки й оборони було технічним рішенням, — каже політолог Тарас Березовець, 32 роки. — Йому потрібно було повернутися у велику політику. І таким чином він це зробив.

Говорить, що Плющ зіграв ключову роль у тому, щоб переконати Партію регіонів йти на дострокові вибори.

— Без нього не можна було досягти перелому у переговорах із "регіоналами". Але він зміг, — наголошує політолог. — І тепер існують певні домовленості. Плющ сподівається, що втретє займе посаду спікера або принаймні першого заступника.

Тарас Березовець вважає, що саме цими перспективами пояснюється рішення Плюща змінити РНБО на Верховну Раду. Його підтримають "регіонали" та частина фракції НУ-НС.

— Він може стати непоганим, достатньо компромісним спікером Ради, — каже про Івана Плюща 60-річний "регіонал" Василь Хара. — Конфігурація прем"єр-міністр Віктор Янукович — спікер Іван Плющ на сьогоднішній день найкраща. І це передбачає широку коаліцію.

Іншої думки "бютівець" Михайло Волинець, 51 рік.

— Нині Плющ є тормозом. Він пасе задніх і тягне назад усіх нас, — підвищує голос. — На посаді голови Верховної Ради потрібні молоді, енергійні люди. А Плющ нагадує старе пальто зі скрині.

Можливим наступним секретарем РНБО Тарас Березовець називає міністра оборони Анатолія Гриценка.

— Його кандидатура вже погоджена в Секретаріаті президента, — каже він. — Ефективнішої фігури я не бачу.

Зараз ви читаєте новину «У Партії регіонів вважають дует Януковича і Плюща найкращим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі