вівторок, 20 квітня 2010 03:23

У Львові проти призначення Горбаля губернатором

У понеділок у Львові розпочали триденний мітинг проти призначення нардепа від Партії регіонів Василя Горбаля губернатором області. Протест біля облдержадміністрації організувала партія "Наша Україна". Зібралися трохи більш як 100 осіб.

— Сьогодні президент Віктор Янукович мав представляти нового губернатора, але не приїхав і призначення переніс на середу. Три дні стоятимемо, аби Янукович зрозумів, що нас не зламати. Він не приїхав, бо боїться нас, львів"ян. Він залишається президентом Донбасу. Хоче поставити в області губернатора-українофоба Василя Горбаля, але ми цього не дозволимо, — каже нардеп-"нунсівець" Андрій Парубій, 39 років.

— Таємничість, в якій тримають особу губернатора, є підставою припускати, що в Києві ще вагаються. Там розуміють, що львівські патріоти цього не дозволять, — додає його колега 47-річний Володимир В"язівський.

Кажуть, що найбільші шанси стати на чолі Львівщини — у Горбаля. Хоча на це місце претендують і нардепи-"регіонали" Петро Писарчук та Олександр Горошкевич. Не виключають, що може залишитися й теперішній губернатор Микола Кміть.

На Львівщині губернатор швидше може загубити здоров"я, аніж заробити грошей

— У Львівській області нова влада ставить акцент на економіку, а Горбаль — бізнесмен і ще й "регіонал", — каже місцевий політолог Анатолій Романюк, 53 роки. — Тому підходить для кандидатури губернатора. Чутки про те, що голова Микола Кміть залишиться на посаді — безпідставні. У нього шанси малі, бо затягнув підготовку Львова до Євро-2012.

— Горбаль — оптимальна як для Львівщини, так і для Януковича кандидатура на пост губернатора, — вважає 52-річний Петро Олійник, який очолював область у 2005–2008 роках. — Горбаль — виходець зі Львова, знає наш менталітет. У той же час він — ветеран Партії регіонів і чітко підтримуватиме президента Януковича. Його поважатиме місцева еліта. Кажуть, Горошкевич відмовився від посади. Його можна зрозуміти: на Львівщині губернатор швидше може загубити здоров"я, аніж заробити грошей. Для Януковича Львівська область є ключовою. Тобто, якщо він зможе сподобатися львів"янам, то сподобається й в інших містах Західної України.

Зараз ви читаєте новину «У Львові проти призначення Горбаля губернатором». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі