пʼятниця, 27 січня 2012 00:00

У Криму закликають розшукувати президента

Автор: фото з сайта www.vkontakte.ru
  24 січня у Сімферополі розклеїли листівки про розшук президента Віктора Януковича. Пишуть, що відгукується на прізвиська Хам, Бандюкович, Шрек. Просять дзвонити у міліцію на номер 102
24 січня у Сімферополі розклеїли листівки про розшук президента Віктора Януковича. Пишуть, що відгукується на прізвиська Хам, Бандюкович, Шрек. Просять дзвонити у міліцію на номер 102

Листівки з написом "Розшукується Янукович" та фотографією президента розклеїли в Сімферополі у вівторок. На них нема розпізнавальних знаків. Але того ж дня в соціальній інтернет-мережі "ВКонтакте" з'явилася сторінка.

— Увага Українці, Націоналісти та люди, яким не байдужа доля нашої країни! — пишуть вони. — Оголошена всеукраїнська акція "Розшукується Янукович". Долучайся, дій.

Шукають тих, хто згоден поширювати листівки. Зареєструвалися 192 особи з 26 міст. Їм пропонують роздрукувати зображення та розклеїти. Радять не потрапляти на очі правоохоронцям.

— Не думаю, що акцію широко підхоплять — не дуже привабливий месидж, — говорить 32-річний Сергій Мельниченко з Коаліції учасників помаранчевої революції. — Чого розшукувати Януковича, коли всі знають, де він. Широко підтримали ініціативу "розфарбуй Януковича", коли його плакати з новорічними привітаннями закидали фарбою. Тоді люди могли робити конкретну річ і бачити результат. Якщо правоохоронці когось затримають за листівки, то можуть кваліфікувати це як порушення порядку благоустрою. Тягне на штраф — 51 гривню. Якби листівки мали нецензурну лексику чи заклики до насилля, інкримінували б кримінальну відповідальність.

12 січня на паркані приватного будинку в місті Алупка повісили сидіння унітазу з фото президента і чорною стрічкою. У серпні на сміттєвих баках навпроти Верховної Ради Криму намалювали портрети президента і прем'єра. Комунальники зафарбували їх.

Зараз ви читаєте новину «У Криму закликають розшукувати президента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі