пʼятниця, 20 квітня 2012 07:00

"У країні мають припинитися політичні та економічні репресії"

Біля Адміністрації президента вранці у четвер збираються 500 активістів партії Наталії Королевської "Україна — Вперед!". Розгортають плакати "Юле — волю", "Сьогодні — Тимошенко, завтра — ти!", "Вільна Юля — вільна Україна". Вони прийшли вимагати звільнити екс-прем'єра Юлію Тимошенко.

— Ми зібралися тут, щоб підтримати Юлію Тимошенко. Сьогодні її судять у Харкові, — розповідає учасниця мітингу 54-річна Ольга Сазонова. — Те, що робить із нею влада, не витерпить нормальна людина.

Деякі мітингувальники вдягають білі куртки з емблемою партії спереду та написом на спині "Нові лідери — нова країна". Тримають порожні картонні коробки. Роблять із них стіну 3х10 м. Скріплюють скотчем.

— Стену построим между ними и нами, — киває на адміністрацію один з учасників мітингу 51-річний Андрій Панаетов.

— У нас має бути чесна країна, щоб ніхто не брав хабарі, — говорить 24-річний Олексій Ковтун. — Людей, яких затримали за зґвалтування Оксани Макар, треба справедливо судити, а то в нас країна мажорів, їх можуть і випустити. Коли платимо налоги, не треба красти. А бізнесмени, які вже накрали, мають помагати людям. Наталія Королевська стремиться до цього. Коли вона прийде до влади, у нас буде така країна.

На стіні з коробок лідер партії, нардеп Наталія Королевська червоною фарбою з балончика пише слово "Юлі", а її заступник по партії, нардеп Євген Суслов, дописує "волю".

Присутнім роздають балончики з білою та рожевою фарбами. Вони розмальовують цей заклик. Те саме пишуть і з іншого боку "стіни".

— Свавілля в державі продовжується, — говорить у гучномовець 30-річний Євген Суслов. — У Харкові йде судилище над Тимошенко. Рішення приймаються тут, на Банковій. Тому ми прийшли сюди. Стіну, яка відмежовує адміністрацію від людей, потрібно руйнувати разом.

Передає гучномовець Королевській.

— Юля має бути на свободі, — говорить вона. — У країні мають припинитися політичні та економічні репресії. В країні, де є політичні в'язні, де відбирають бізнес та знищують економіку, не може бути достойного життя в людей. Не може бути розквіту і свободи. Наше завдання та завдання тих людей, які проти чинної влади — об'єднуватися, бути сильними, сміливими та йти вперед. Наше завдання побудувати сильну Україну, заявити її чітку громадянську позицію. Продовжуються суди над Тимошенко, апарат репресій в країні не зупинено. Юлія Тимошенко більше півроку хвора знаходиться у в'язниці. На жаль, ситуація не змінюється. Тому ми побудували стіну, щоб її побачив увесь світ. Юлі — волю!

— Юлі — волю! Юлі — волю! — підхоплюють мітингувальники.

— Наше завдання — звільнити Тимошенко. Звільнити Україну, — завершує виступ Королевська.

Королевська підходить до журналістів:

— Тимошенко арештували за політичними мотивами. Ми побудували стіну як щит, який відгороджує президента від людей, політиків, демократії та всього світу. Це стіна з коробок. У таких самих коробках ми зібрали 100 тисяч підписів зі зверненням до ПАРЄ, щоб Тимошенко та Луценка визнали політичними в'язнями. Наступного тижня Євген Суслов відвезе їх у ПАРЄ.

Зараз ви читаєте новину «"У країні мають припинитися політичні та економічні репресії"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі