понеділок, 08 лютого 2010 19:00

У бюлетенях ставили зірочки, риски і трикутники

Автор: фото: REUTERS/Stringer
  Чотири активістки жіночого руху ”Фемен” роздягнулися до пояса на виборчій дільниці №20 на вулиці Героїв Сталінграда в Оболонському районі столиці за півгодини до того, як туди прийшов голосувати кандидат у президенти Віктор Янукович
Чотири активістки жіночого руху ”Фемен” роздягнулися до пояса на виборчій дільниці №20 на вулиці Героїв Сталінграда в Оболонському районі столиці за півгодини до того, як туди прийшов голосувати кандидат у президенти Віктор Янукович

Житель райцентру Бережани на Тернопільщині проголосував на дільниці N6 за 5 хв. до початку виборів.

Пояснив, що працює на автозаправці і зміну мусить прийняти о 8.00. Комісія дозволила. Спостерігачі громадської організації "Опора" вважають це порушенням.

— А в селі Мшанець 40 відсотків виборців приходили без паспортів, — каже спостерігач "Опори" Ігор Сцібайло, 30 років. — Бюлетені їм видавали. Там же виявили три випадки, коли люди голосували, ішли додому, перевдягалися і голосували вдруге.

У бюлетенях виборці ставили зірочки, риски і трикутники. На одній із дільниць обласного центру через це збираються визнати недійсними результати голосування.


Хворих у Вінницькій психіатричній лікарні ім. академіка Ющенка проінструктували, що у бюлетенях слід ставити тільки позначку-"пташку". Деякі малювали справжніх пташок. Тому бюлетені визнали недійсними.

44-річний вінничанин Андрій Стебелєв намагався винести бюлетень з виборчої дільниці N29 округу N12.

— Три рази запрошувала його в кабінку, — каже секретар дільничної комісії Ольга Кукушкіна, 26 років. — А він того бюлетня поклав у карман і на вихід.

У Вінниці ще четверо намагалися винести з дільниць бюлетені. Один чоловік зізнався, що йому обіцяли заплатити за це 300 грн.

Іван Бондов зжував бюлетень на дільниці N53 у селі Колодисте Уманського району на Черкащині.

— Таким чином протестував проти того, що у списку не було Віктора Ющенка, — розповідає місцева жителька Ольга. — Спостерігачі кинулися до нього, щоб завадити такому святотатству, але він усе-таки його з"їв.

У день голосування на Донеччині багатьох виборців внесли у списки. А на вході до виборчої дільниці N18 у місті Дзержинську людям видавали талони, за якими можна було отримати горілку, бутерброд і млинці.

Про це повідомив 31-рiчний Сергій Ткаченко, керівник обласного відділення Комітету виборців України.

У містах Димитрове та Красноармійську фіксували випадки залякувань представників Юлії Тимошенко у дільничних комісіях, каже народний депутат Михайло Волинець:

— У п"ятницю заступник декана філії Донецького технічного університету в Красноармiйську подзвонив 19-річній студентці-третьокурсниці. І говорить: "Ти не довчишся, тому що ти в комісії від БЮТу.

Чоловік зізнався, що йому обіцяли заплатити 300 гривень

У день виборів у Димитровому їздили мікроавтобуси з біло-блакитною символікою — ними виборців возили до суду й на дільниці. При цьому через мегафон лунали заклики: "Спасем Донбасс! Выберем своего президента!"

Зараз ви читаєте новину «У бюлетенях ставили зірочки, риски і трикутники». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі