вівторок, 14 лютого 2012 06:45

Турчинова допитували півтори години

Столичний Печерський райсуд допитав останнього свідка у справі екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка. У п'ятницю на запитання відповідав колишній перший віце-прем'єр 47-річний Олександр Турчинов. Він виступав як свідок обвинувачення.

— Що знаєте по цій справі? — запитує суддя Сергій Вовк.

— Користуючись тим, що влада взяла під контроль усі силові структури в країні, почали фабрикуватися справи проти політичних опонентів. У країні повністю зруйнована судова система, судові процеси перетворилися на фарс, в якому ми змушені брати участь, — відказує Олександр Турчинов.

Під час допиту екс-урядовець зазначає, що Юрій Луценко ніколи не звертався до нього з особистими проханнями. Зокрема, не просив зарахувати цивільний стаж водія Леоніда Приступлюка до стажу роботи в МВС. Олександр Турчинов візував лист із зарахування стажу водію. Також він пояснив, що урочистості до Дня міліції 2008-2009 років ніяк не порушували постанови щодо економії бюджетних коштів.

— Постановою обмежувалися святкові заходи, які потребували додаткового фінансування із державного бюджету, — пояснює Олександр Турчинов. — У випадку відзначення Дня міліції додаткове фінансування не потребувалося, оскільки це були урочисті заходи, витрати на які були передбачені кошторисом міністерства.

Допит тривав 1,5 год.

Зараз ви читаєте новину «Турчинова допитували півтори години». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі